Familiile personalului consular american în Turcia rugate să părăsească ţara din cauza ameninţărilor privind securitatea

Membrii familiilor personalului Consulatului american din Istanbul vor părăsi Turcia din cauza unor ameninţări percepute împotriva cetăţenilor americani prezenţi în această ţară, a anunţat sâmbătă Departamentul de Stat al SUA.
Consulatul american din Istanbul, Turcia.
Consulatul american din Istanbul, Turcia. (Captură Foto)

“Departamentul de Stat a luat această decizie pe baza informaţiilor privind securitatea care indică faptul că grupurile extremiste îşi continuă acţiunile agresive de a ataca cetăţeni americani în acele zone ale Istanbulului unde locuiesc aceştia sau pe care le frecventează”, conform declaraţiei Departamentului, ce a fost publicată sâmbătă.

În plus, conform declaraţiei, Consulatul General american din Istanbul va rămâne deschis, dar nu şi alte posturi diplomatice americane din Turcia.

Avertizarea constituie o actualizare a indicaţiilor precedente ale Departamentului de Stat cu privire la “ameninţările intensificate din partea grupurilor teroriste de pe cuprinsul Turciei”.

În ultimii câţiva ani, Turcia a devenit tot mai volatilă din cauza terorismului dezvoltat pe plan intern şi a rolului său în războiul civil sirian. Relaţiile dintre Turcia şi SUA s-au deteriorat după ce avioanele de luptă turceşti au bombardat luptători kurzi aliaţi cu americanii care luptă împotriva grupului jihadist Statul Islamic în Siria.

În luna iulie, Franţa şi-a închis temporar ambasada din capitala turcă Ankara şi consulatul din Istanbul după ce principalul aeroport din Istanbul a fost ţinta unui atac soldat cu moartea a 47 de oameni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe