Familia Regală, la Castelul Windsor

Regina Elisabeta a Marii Britanii la parada Forţelor Armate, 19 mai 2012, în Windsor
Regina Elisabeta a Marii Britanii la parada Forţelor Armate, 19 mai 2012, în Windsor (Chris Jackson / AFP / GettyImages)

La Castelul Windsor şi la Ascot au avut loc sâmbătă evenimentele celei de-a doua zile a ceremoniilor oficiale dedicate Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord, printre invitaţii de onoare fiind şi membrii Familiei Regale a României.

În prima parte a dimineţii, 80 de membri ai Familiilor Regale ale lumii au fost invitate în Loja Regală din parcul Castelului Windsor, unde urma să aibă loc, la ora 12, o paradă militară în cinstea Suveranei britanice. Regele Mihai, împreună cu Principesa Moştenitoare Margareta şi cu Principele Radu au fost invitaţi la acest eveniment. A avut loc o scurtă recepţie, în prezenţa Suveranilor lumii invitaţi la Londra.

La ora 12, în prezenţa Reginei Elisabeta a II-a, a Ducelui de Edinburg, a altor membri ai Familiei Regale britanice şi a reprezentanţilor Familiilor Regale europene, a avut loc o paradă militară la care au participat 3.000 de soldaţi şi ofiţeri britanici din Forţele Terestre, Marina Regală şi Forţele Regale Aeriene.

Şeful Statului Major al Armatei britanice a rostit un discurs, iar apoi Regina Elisabeta a II-a a răspuns cu un discurs de mulţumire. A avut loc o scurtă ceremonie religioasă, iar apoi 80 de avioane din Armata britanică au survolat grădina Castelului Windsor. În cursul survolării, 20 de avioane au zburat într-o formaţie reprezentând cifra 60, iar 27 de avioane au zburat, mai apoi, într-o formaţie reprezentând cifrul Reginei, EIIR. Evenimentul s-a încheiat cu intonarea Imnului Regal.

La ora 13, la Ascot, a avut loc un dejun oficial, prezidat de Alteţele Lor Regale Ducele de York şi Principele Edward, fiii Reginei Elisabeta a II-a. La eveniment au participat invitaţii regali, printre care s-au numărat Regele Mihai, Principesa Margareta şi Principele Radu, precum şi Principele Nicolae, Principesa Elena şi soţul acesteia, Alexander Nixon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe