Falsă alarmă cu bombă la bordul unui zbor cu peste 450 de pasageri cu destinaţia Paris

La bordul unui avion Air France care se îndrepta din Mauritius către Paris a fost descoperit un obiect suspect. Autorităţile keniene au confirmat că obiectul de la bordul avionului obligat să aterizeze la Mombasa este o bombă, informează Independent.
(Pascal Le Segretain / Getty Images)

UPDATE. Şeful companiei aeriene, Frederic Gagey, a anunţat că a fost, de fapt, vorba despre o alarmă faptă şi că pachetul suspect ar fi fost confecţionat din hârtii şi un cronometru, potrivit bbc.com.

Oficialul a subliniat că nu aveam de-a face cu o glumă proastă, ci un act extrem de agresiv, aceasta fiind a patra alarmă falsă de la atentatele teroriste din Paris.

* * *

Doi suspecţi aflaţi la bordul avionului au fost puşi sub investigaţie de către forţele de securitate din Kenya, după ce avionul a fost forţat să aterizeze de urgenţă în Mombasa, la ora 12:37, atunci când un pachet suspect a fost descoperit în toaletă.

Toţi cei 459 de pasageri şi 13 membri ai echipajului au fost escortaţi în condiţii de siguranţă de pe aeronavă, în timp ce bomba a fost luată de către marina din Kenya pentru a fi detonată departe de aeroport.

Geniştii din Kenya au examinat dispozitivul după ce avionul a aterizat, în timp ce pasagerii au fost duşi spre hotelurile din apropiere. Serviciile de securitate au blocat accesul în aeroport, iar zborurile au fost suspendate.

Nimeni nu şi-a asumat încă responsabilitatea pentru atac.