Factura medie de Black Friday: 2.700 de lei

(B2M Productions / Getty Images)
Epoch Times România
23.11.2012

Al doilea eveniment Black Friday, organizat în România, a scos la iveală vulnerabilităţile existente în retailul online, dar şi apetitul românilor pentru cumpărături, în ciuda crizei economice.

Cu toate hopurile înregistrate, vânzările realizate sunt impresionante. Cei mai mulţi dintre români au achiziţionat, atât online, cât şi în sistem clasic, produse electronice şi electrocasnice, telefoane mobile, dar şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, în mediul virtual fiind generate peste 24 de milioane de vizualizări legate de ofertele Black Friday. Factura medie a fost de 2.700 lei pe parcursul zilei de vineri.

Portalul eMag.ro a fost cel mai accesat magazin online. Doar până la ora 12.00 (vineri), peste 1,2 milioane de vizitatori unici au intrat pe acest site, vânzările realizate fiind, la o primă estimare, de peste 100.000 de produse.

IL PASSO, unul dintre cei mai mari retaileri autohtoni de pantofi şi accesorii, a contorizat, până la ora 13: 00, în magazinul online, vânzări de 8 ori mai mari faţă de media zilelor în care nu se desfăşoară promoţii.

Şi magazinele tradiţionale au acaparat un număr mare de clienţi, formându-se cozi de zeci de metri în faţa unităţilor care au anunţat reduceri. Având în vedere că pentru mulţi dintre retaileri Black Friday se va întinde şi pe parcursul weekendului, comercianţii se aşteaptă la încasări record. Numai Flanco speră la încasări de 10 milioane de euro.

Anul trecut, încasările totale în România s-au ridicat la 10 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor