Explozie puternică în Turcia la o conductă care transportă petrol irakian spre Europa. Preţul ţiţeiului sare la cea mai înaltă cotă din ultimii şapte ani

Incendiu la o conductă petrolieră din Turcia
Incendiu la o conductă petrolieră din Turcia (Captură video)

Update: Explozia a avut loc în apropiere de kilometrul 511 al conductei în districtul Pazarcık din provincia Kahramanmaraş, în jurul orei locale 19.30.

BOTAŞ a afirmat că echipele de urgenţă ale companiei, oficialii municipalităţilor Kahramanmaraş, Gaziantep şi pompierii lucrează împreună pentru a ţine situaţia sub control şi că incendiul a fost stins.

„Conducta va fi pusă din nou în funcţiune cât mai curând posibil după ce au fost luate măsurile necesare”, a menţionat compania.

Primarul din Kahramanmaraş, Hayrettin Güngör, a declarat, marţi, agenţiei de ştiri Ihlas că nu au fost raportate cazuri de rănire în urma exploziei şi că autorităţile lucrează pentru a opri incendiile.

În ciuda informaţiilor potrivit cărora explozia ar fi putut afecta unele zone rezidenţiale situate în apropierea locului exploziei, guvernatorul regiunii Kahramanmaraş, Ömer Faruk Coşkun, a precizat că nu au fost semnalate.

O autostradă din apropierea exploziei a fost închisă temporar, relatează publicaţia locală Daily Sabah. Autorităţile au închis, de asemenea, o autostradă care leagă Kahramanmaraş de metropola vecină Gaziantep, deoarece incendiul s-a extins în acele zone.

Conducta de ţiţei Kirkuk-Ceyhan, cunoscută şi sub denumirea de conducta de ţiţei Irak-Turcia, are 970 de kilometri şi transportă ţiţei din Kirkuk în Irak către instalaţiile de export din Ceyhan, în sudul Turciei, fiind cea mai mare linie de export de ţiţei din Irak. Conducta a transportat peste 450.000 de barili pe zi anul trecut, relatează Bloomberg.

***********

O conductă de petrol din Turcia a fost ţinta unei explozii, care a generat un incendiu de proporţii.

Conducta reprezintă calea principală de transport a ţiţeiului din Irak în Europa.

Incidentul, care a oprit complet fluxul de petrol prin conductă, s-a produs în provincia turcă Kahramanmaraş.

Operatorul a transmis că transportul de petrol va fi reluat după ce se va remedia infrastructura.

Până în acest moment, cauza exploziei rămâne necunoscută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie