Excursii în Franţa

Cuplu de turişti admirând Turnul Eiffel din Paris
Cuplu de turişti admirând Turnul Eiffel din Paris (AURORE MARECHAL / AFP / Getty Images)

Datorită Franţei, omenirea a descoperit cele mai bune vinuri, a gustat cele mai rafinate brânzeturi şi sosuri, a simţit aroma celor mai delicate parfumuri, a îmbrăcat ţinute fermecătoare, iar acum a venit timpul să aflăm ce înseamnă a petrece vacanţa în Franţa.

Capitala modei şi, în acelaşi timp, lăcaşul romantic al îndrăgostiţilor, atrage mii de turişti prin bogăţiile sale, care au fost păstrate de-a lungul anilor. Natura, arta, arhitectura, lumea spirituală a ţării - toate acestea le veţi cunoaşte datorită turului nostru introductiv în turismul Franţei.

Patrimoniul ecologic al acestui colţişor european atrage mii de vizitatori. Câmpii luxuriante, împânzite cu miriade de flori, pârtii alpine, acoperite cu plapume de zăpadă, păduri, în profunzimea cărora se aud trilurile păsărilor - toate acestea fac foarte populare “vacanţele ecologice” în Franţa. Astfel, puteţi face o scurtă plimbare în afara oraşelor, să vă plimbaţi cu bicicleta sau să exploraţi peisajele pitoreşti în timpul excursiilor prin munţi şi văi.

Excursiile în Franţa sunt de nedescris. Nu ar fi suficiente nici zece vieţi pentru a vizita toate obiectivele turistice şi cele mai minunate unghere ale acestui meleag. Numai Paris-ul singur cucereşte vizitatorii prin tezaurul nepreţuit: muzee superbe, lanţuri de palate, turnuri de castele şi cetăţi cu ziduri nemaivăzute. Şi apoi există Avignon, Amiens, Le Havre, Grenoble, Lyon, Marseille, Orleans, Poitiers şi multe alte oraşe, pline de comori ascunse.

Sezonul cald ademeneşte turiştii în staţiunile franceze. Nisa, Cannes, St Tropez, Monte Carlo – aceste plaje nesfârşite de nisip, cu un întreg arsenal de iahturi de lux şi maşini, lanţuri de hoteluri şi campinguri, precum şi cele mai bune restaurante şi magazine nu pot să nu impresioneze.

Valurile albastre ale Mediteranei nu vă pot lăsa nici ele indiferent şi chiar dacă nu sunteţi un fan al odihnei la plajă, nu veţi putea rezista în faţa tentaţiei de a înota, de a vă plimba cu barca sau catamaranul, de a vă verifica abilitatea la sporturile nautice sau de a explora adâncurile misterioase prin scufundări cu mască.

Nu cedează în întâietate nici odihna la munte. Courchevel, Meribel, Chamonix, Val d'Isere, Megeve, Val Thorens, Les Dezalp - aceste nume sunt mereu pe buzele experţilor în schi. Trasee inedite, echipament tehnic modern, pregătire superlativă în serviciul de instructaj a făcut ca aceste staţiuni să devină un etalon al sporturilor de iarnă. Traseele, descrise de pantele alpine, satisfac atât cerinţele profesioniştilor, cât şi ale începătorilor.

Vacanţa în staţiunile de iarnă presupune nu doar pârtii pentru schi, dar de asemenea snowboarding, patinaj, jocuri distractive pe întinderi de zăpadă, iar seara restaurante, baruri şi saune. Pe scurt tot ceea ce aveţi nevoie pentru a vă face şederea în Franţa cât mai plăcută şi lipsită de griji.

În cazul în care veţi fi însoţiţi de micuţi, nici ei nu vor avea răgaz de plictiseală. Numeroase parcuri de distracţii, aquapark-uri, grădini zoologice, camere pentru copii şi terenuri de joacă nu vor permite copiilor, adolescenţilor şi părinţilor lor să se plictisească. Cel mai faimos tărâm al distracţiei, situat în suburbiile Parisului, este bineînţeles Disneyland-ul, cu programe inedite de divertisment, spectacole feerice, râuri de dulciuri, unde împreună cu dvs se va distra Mickey Mouse, Donald Duck şi mulţi alţi eroi de desene animate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură