EXCLUSIV. Stelian Ion, după ce Bode a oprit procedura de selecţie a unor procurori şefi: "E cusută cu aţă albă"

Stelian Ion (Epoch Times România)
Loredana Diacu
03.09.2021

Faptul că abia numit interimar la Justiţie, Lucian Bode a şi anunţat că opreşte procedura de selecţie a unor procurori în funcţii de conducere la DIICOT, DNA şi Parchetul General e cusută cu aţă albă şi confirmă faptul că această procedură a fost una dintre mizele revocării sale, a declarat pentru Epoch Times fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion.

Totodată, fostul ministru a mai acuzat că o altă miză este avizul pentru PNDL, în condiţiile în care argumentele erau pentru avizare negativă.

"E alegerea dumnealui şi a celor care fac strategia. Mie mi se pare o mare greşeală, procedura trebuia continuată, de fapt mişcările astea nu trebuiau făcute la minister. Asta nu confirmă decât faptul că asta a fost una dintre mizele revocării mele, miza principală dar nu singura.

Bineînţeles, a doua miză ar fi cea legată de PNDL, dacă forţează în felul ăsta fără să discute, fără măcar să corecteze câte ceva.

Oricum, din documente, cât am apucat să studiez din copia venită la minister, argumentele erau pentru avizare negativă. Sunt curios dacă schimbările de la minister voru duce la un aviz favorabil pentru PNDL.

Eu sunt foarte dezamăgit de maniera de lucru a lui Florin Cîţu", a declarat Stelian Ion pentru Epoch Times.

Întrebat dacă mişcarea făcută de Bode îi confirmă scenariul că a fost revocat pentru a se stopa procedura de numire a procurorilor, Stelian Ion a răspuns:

"Tot ce s-a întâmplat, nu doar mişcarea făcută de ministru, tot ce s-a întâmplat, au căutat pretext, nu aveau niciun motiv pentru remaniere. E prea cusută cu aţă albă, remanierea a venit în momentul în care urmau să se publice aceste candidaturi şi urmau interviurile. E strategia unor oameni care au impresia că aşa îşi asigură mai multă linişte", a mai adăugat Stelian Ion.

Reaminitm că, ieri, Lucian Bode a anunţat că opreşte procedura de numire a unor procurori în funcţii de conducere la DIICOT, DNA şi Parchetul General, lansată de predecesorul său, Stelian Ion.

”Numirea în funcţii de conducere la vârful parchetelor este o politică pe termen lung, o politică crucială pentru buna funcţionare a acestei instituţii. În consecinţă, consider că această procedură nu se poate derula pe un mandat al unui ministru interimar. Am solicitat specialiştilor din minister un punct de vedere şi sunt convins că structurile de specialitate ale Ministerului Justiţiei vor publica un anunţ în acest sens”, a declarat Bode, citat de G4Media, într-o conferinţă de presă la preluarea funcţiei de ministru interimar al Justiţiei.

Reamintim că în spaţiul public a apărut informaţia că revocarea lui Stelian Ion ar avea în spate nemulţumirea preşedintelui Iohannis legată de declanşarea procedurii de numire a unor procurori în funcţii de conducere la marile Parchete. Practic, scenariul vehiculat a fost că Stelian Ion a fost înlăturat din funcţie înainte de a finaliza procesul de numire în funcţii cheie a unor procurori independenţi, care nu pot fi manevraţi politic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor