EURO U21. Selecţionerul Adrian Mutu, declaraţii înaintea duelului cu Danemarca [video]

"Să sperăm ca odată şi odată se va întrerupe această nereuşită împotriva Danemarcei. Şi sperăm ca acest lucru se întâmplă la următorul meci, noi vom fi concentraţi şi pregătiţi la ora meciului." - Adrian Mutu.
Selecţionerul echipei naţionale de  fotbal Under-21 a României, Adrian Mutu.
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal Under-21 a României, Adrian Mutu. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Reprezentativa de tineret a ţării noastre se va duela în 17 noiembrie, de la ora 20:30, pe Stadionul "Ilie Oana" din Ploieşti, cu echipa similară a Danemarcei, partidă din cadrul grupei a 8-a a preliminariilor EURO U21 de anul viitor.

Cu ocazia acestui eveniment sportiv, extrem de important - decisiv pentru calificarea tricolorilor la turneul final de anul viitor, antrenorul echipei naţionale de fotbal Under-21 a României, Adrian Mutu - care ca jucător a ratat o calificare la un turneu final, a dat un interviu pentru site-ul oficial al FRF.

"Să sperăm ca odată şi odată se va întrerupe această nereuşită împotriva Danemarcei. Şi sperăm ca acest lucru se întâmplă la următorul meci, noi vom fi concentraţi şi pregătiţi la ora meciului. Nu mă surprinde că Danemarca vine cu cea mai bună echipă, deşi este calificată, cred că este un meci la fel de important pentru ei, chiar dacă nu mai au presiunea calificării. Este un meci de pregătire pentru Campionatul European, cu o echipă puternică, România. Pe mine mă îngrijorează echipa mea şi felul în care vor juca. Sunt conştient de valoarea echipei Danemarcei, ştiu ce potenţial au. E normal ca antrenorul lor sa îl considere un meci de pregătire. Ei se pregătesc pentru Campionatul European cu o echipă puternică, adică noi", a declarat Adi Mutu.

"Am calculat, sunt anumiţi jucători care ne lipsesc, toţi sunt importanţi. Dar în acelaşi timp am chemat alţi jucători la fel de talentaţi şi sunt sigur că vor face faţă la acest joc. Evoluţiile lui Ianis Hagi la U21 au fost întotdeauna foarte bune, excepţionale în anumite meciuri, mai ales la Euro, ceea ce este un lucru îmbucurător pentru noi. Sper să fie un ajutor pentru echipă, sunt sigur că va veni montat aşa cum trebuie. Îl ştiu şi este un profesionist desăvârşit. Pentru el este important acest meci pentru că poate să dea un restart la ceea ce înseamnă experienţa lui la echipa naţională, şi dacă va face o partidă bună va fi benefică pentru el, atât la echipa naţională mare, cât şi la Rangers. Orice joc bun îţi dă încredere şi sper ca acest lucru sa îl obţină şi el după acest meci. Sunt convins că va fi pregătit sută la sută la ora meciului", a mai spus cel supranumit Briliantul.

"O calificare ar însemna un lucru extraordinar pentru cariera mea de antrenor, o încununare a eforturilor şi sacrificiilor pe care le-am făcut şi o bucurie pe care putem să oferim suporterilor" a conchis selecţionerul.

Lotul selecţionatei Under 21 cu care acesta va aborda partida cu Danemarca din 17 noiembrie este următorul:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgovişte), George Micle (FC Argeş);

Fundaşi: Denis Haruţ (FC Botoşani), Ştefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Alexandru Paşcanu (SD Ponferradina/Spania), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Boboc (FC Viitorul), Raul Opruţ (FC Hermannstadt), Ricardo Grigore (Dinamo);

Mijlocaşi: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Gabriel Simion (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Ianis Hagi (Rangers/Scotia), Alexandru Mâţan (FC Viitorul), Claudiu Petrila (Sepsi OSK), Olimpiu Moruţan (FCSB), Vlad Dragomir (Perugia/Italia);

Atacanţi: Nicolae Carnat (CFR Cluj), George Cîmpanu (Universitatea Craiova), Valentin Costache (CFR Cluj).

Pe lista adiţională de jucători întocmită de Adrian Mutu în cazul în care va fi nevoie de înlocuirea vreunuia dintre fotbaliştii convocaţi se află Andrei Raţiu (ADO Den Haag / Ţările de Jos), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Mihai Velisar (Gaz Metan), Adrian Şut (FCSB), Ştefan Băiarăm (Universitatea Craiova), Marco Dulca (Chindia Târgovişte), Carlo Casap (FC Viitorul).