Euro în scădere pe fondul îngrijorărilor cu privire la situaţia din Ucraina

(photos.com)
Epoch Times România
19.07.2014

Moneda europeană a coborât vineri, pentru prima dată după luna februarie, sub pragul psihologic de 1,35 dolari, pe măsură ce dolarul s-a apreciat ca urmare a tensiunilor geopolitice agravate de prăbuşirea unui avion de pasageri al companiei Malaysia Airlines în Ucraina, transmite Reuters.

De asemenea, randamentele pentru obligaţiunile de stat germane cu maturitatea la 10 ani (bund) au coborât vineri în apropiere de minimul istoric, în condiţiile în care investitorii cumpără activele considerate cele mai sigure.

Dolarul american s-a apreciat cu 0,21% în raport cu yenul japonez, fiind cotat la 101, 36 yeni, în timp ce moneda euro s-a depreciat cu 0,12% fiind cotată la 1,3510 dolari, după ce anterior a coborât, pentru scurt timp, sub pragul de 1,35 dolari.

Traderii au adoptat o atitudine prudentă, evitând activele riscante pe fondul evoluţiilor din Ucraina, a declarat Lane Newman director pentru pieţele valutare la ING Capital Markets.

'Vom vede o continuare a mişcării de evitare a riscurilor. Nu cred că mulţi oameni doresc să meargă în week-end cu o abordare riscantă', a apreciat Newman.

Un Boeing-777, aparţinând companiei Malaysia Airlines şi care făcea legătura dintre Amsterdam şi Kuala Lumpur, s-a prăbuşit joi cu 298 de persoane la bord, la circa 50 de kilometri de oraşul Doneţk, unde se desfăşoară lupte între armata ucraineană şi separatiştii proruşi.

Liderii din întreaga lume au cerut o anchetă internaţională asupra cauzelor prăbuşirii avionului companiei Malaysia Airlines În schimb, Kievul şi Moscova se acuză reciproc pentru această tragedie care a dus la escaladarea tensiunilor dintre Rusia şi Occident.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor