Eugen Teodorovici se întâlneşte cu comisarul Johannes Hahn, săptămâna viitoare

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, se întâlneşte la Bruxelles, la 16 ianuarie, cu Johannes Hahn, comisarul pentru politici regionale, pentru a discuta despre situaţia fondurile pentru România.
Comisarul european pentru politici regionale Johannes Hahn. (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.01.2013

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, se întâlneşte la Bruxelles, la 16 ianuarie, cu Johannes Hahn, comisarul pentru politici regionale, pentru a discuta despre situaţia fondurile pentru România.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului în şedinţa de guvern din 27 decembrie 2012 să se ducă la Bruxelles pentru a rezolva problema fondurilor, după ce a recunoscut că rambursările pentru unele programe din fonduri europene nu vor fi plătite de Comisia Europeană în 2012, aşa cum s-a estimat „hiper-optimist”.

„Domnul ministru Teodorovici, după 1 (n.r. - ianuarie) mergeţi imediat la Bruxelles să discutaţi cu comisarul Hahn şi cu comisarul Andor, să discutaţi direct ceea ce avem de făcut de la începutul anului”, i-a cerut Victor Ponta lui Eugen Teodorovici.

Potrivit TVR, Shirin Wheleer, purtătoarea de cuvânt a comisarului Johannes Hahn, a declarat joi că autorităţile române au termen până la 13 februarie pentru a lua măsuri care să dovedească însănătoşirea sistemului de gestionare a fondurilor europene. În caz contrar se va trece la suspendarea propriu-zisă a fondurile aflate în prezent în perioada de presuspendare.

La 25 octombrie 2012, Comisia Europeană a notificat autorităţilor române decizia sa de presuspendare integrală a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) şi parţială a Programului Operaţional Sectorial Transport (POS T) şi a Programului Operaţional Regional (POR).

Scrisorile în limba română au fost trimise însă abia în decembrie, dată de la care se socotesc cele două luni necesare pentru a lua măsuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor