"Eu mă uit la rezultate" - Monica Macovei despre neimplicarea lui Iohannis (Video)

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat duminică, la lansarea Asociaţiei M10 - un prim pas spre viitorul partid politic pe care Macovei îl va înfiinţa - că reintroducerea votului electronic şi schimbarea legii partidelor rămân printre priorităţile ei şi îşi va duce aceste obiective la îndeplinire, cu sau fără sprijinul preşedintelui Iohannis.

"Va aduc aminte că în luna noiembrie i-am trimis preşedintelui Iohannis o scrisoare publică prin care îi ceream că până la sfârşitul anului legea înfiinţării partidelor să fie schimbată şi n-a fost, iar până la sfârşitul lunii februarie legea votului electronic să fie adoptată în Parlament. O să vedem ce se întâmplă.", a reamintit Monica Macovei.

Întrebată dacă este de părere că Iohannis, care a câştigat preşedinţia şi datorită votanţilor ei, va respecta cerinţe din "Acordul pentru salvarea statului de drept şi a democraţiei în România" pe care, la cererea Monicăi Macovei şi le-a asumat în campanie, europarlamentarul a afirmat că ea crede în continuare în onestitatea preşedintelui însă... rezultatele concrete care să arate implicarea lui Iohannis încă nu se văd.

"Da, eu continui să cred în onestitatea preşedintelui şi dacă între turul 1 şi 2 a spus că respectă aceste angajamente eu continui să mă bazez pe această afirmaţie şi să o invoc. I-am scris cea de a doua scrisoare după turul doi şi am vorbit la telefon şi a spus că da, e de acord cu cele două proiecte, votul electronic şi schimbarea legii partidelor. Am văzut că nu s-a mai întâmplat nimic. Eu ma uit la rezultate. Atunci va fi înfiinţat un partid în alte condiţii. Noi o facem oricum, nu e o problemă.", a declarat Macovei.

Europarlamentarul a comentat şi declaraţiile făcute de preşedinte pe tema justiţiei, afirmând că acestea sunt periculoase şi sunt de natură să afecteze independenţa justiţiei.

"Poate a fost prost sfătuit şi poate renunţă la aceste lucruri. Obiectivul României nu e să scape de MCV ci să se îndeplinească tot ce scrie acolo, să meargă justiţia, să funcţioneze CSM-ul, să fie un bun management acolo, DNA să rămână cum este, să nu schimbe nimeni legea, asta e interesul românilor, nu MCV-ul în sine. (...) Dacă nu era MCV-ul, DNA-ul nu mai exista!", a adăugat Macovei.

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, şeful statului a opinat în cadrul unei şedinţe a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că justiţia nu ar trebui să fie o "supraputere" şi că România ar trebui să renunţe la MCV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne