Eternul dosar Căprioara a ajuns la final. Marian Oprişan a fost achitat definitiv

Curat ca lacrima. După mai bine de 9 ani şi nesfârşite amânări, faimosul dosar Căprioara, în care preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, este acuzat de fapte de corupţie, a ajuns la final.
Marian Oprişan
Marian Oprişan (Epoch Times România)

Marian Oprişan, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Vrancea şi stâlp al partidului, a fost achitat, vineri, în mod definitiv, de magistraţii Curţii de Apel Cluj.

Preşedintele CJ Vrancea a fost trimis în judecată în 2006, acuzat de abuz în serviciu, folosirea banilor în alte scopuri decât cele declarate, fals şi uz de fals, pentru achiziţionarea în condiţii ilegale a Complexului Turistic "Căprioara", pentru nereguli în alte finanţări, şi reabilitarea doar pe hârtie a unor drumuri din Vrancea, de către firme de casă care au încasat bani de la Consiliul Judeţean pentru lucrări unde nu au turnat nici măcar o găleată de asfalt.

Presupusul prejudiciul creat Ministerului Transporturilor este de circa 1,5 milioane de euro, cel creat bugetului CJ Vrancea se ridică la aproximativ 600.000 de euro, iar cel creat în dauna Guvernului ajunge la circa 75.000 de euro.

Pe 6 februarie 2015, Marian Oprişan fusese achitat de magistraţii Judecatoriei Cluj-Napoca, însa procurorii anticorupţie au contestat decizia.

Dosarul a avut un parcurs spectaculos, reuşind performanţa să fie plimbat prin instanţe mai bine de nouă ani, fapt ce a stârnit nemulţumirea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a cerut Inspecţiei Judiciare să verifice dacă există indicii rezonabile pentru antrenarea încălcării duratei rezonabile a soluţionării cauzei.