Erdogan va inaugura în SUA cea mai mare moschee de pe teritoriul american

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va călători în SUA, unde va deschide Centrul Turco-American pentru Cultură şi Civilizaţie, care include cea mai mare moschee din State.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. (Captură Foto)

Centrul Turco-American pentru Cultură şi Civilizaţie, localizat în Lanham, Maryland, o suburbie a Washington, D.C., cuprinde o moschee şi alte unităţi, inclusiv un centru cultural, un magazin de cadouri, o cafenea şi o casă de oaspeţi. Moscheea, construită în stilul arhitecturii otomane, va fi inaugurată de Erdogan şi preşedintele american Barack Obama în 2 aprilie.

Moscheea, construită cu fonduri turceşti sub monitorizarea fundaţiei religioase din Turcia (Diyanet), are capacitatea de a găzduit 3.000 de credincioşi musulmani. Construit în stilul arhitectural Seljuk, Centrul are de asemenea o librărie, săli de conferinţe şi o sală de primire.

Preşedintele îşi va începe vizita în SUA participând la un eveniment de nivel înalt la care vor fi prezenţi sute de directori executiv din industria nucleară globală. Erdogan urmează să se întâlnească cu preşedinţi şi directori executivi din 25 de corporaţii - dintre cele mai mari 100 de corporaţii din lume - în timpul celui de-al patrulea Summit privind Industria Nucleară.

În plus, Erdogan va fi primit de omologul său american Barack Obama pe marginea summitului de două zile, la care vor participa 53 de ţări şi 4 organizaţii internaţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe