Dacă moţiunea de cenzură va trece, nu ne dorim să rămânem în aer cu guvernarea României, spune Ponta
alte articole
USL va sprijini un guvern cu un mandat limitat până la alegeri, a declarat luni preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al Uniunii.
El nu a dat un răspuns tranşant dacă ar accepta sau nu funcţia de premier, adăugând că va lua totuşi în calcul o propunere "serioasă, nu făcută în băşcălie", urmând a lua apoi o decizie.
"Punem reportofoanele pe masă să avem probe. Cu dl. Băsescu dacă nu lucrezi cu probe, îşi aduce aminte după o lună - două", a adăugat el, ironic.
În cazul în care moţiunea de cenzură a Opoziţiei va trece de Parlament, Victor Ponta a arătat că USL nu doreşte ca guvernarea României să rămână "în aer".
"În acest moment nu avem voturile necesare să trecem moţiunea de cenzură. Dacă, totuşi, va trece moţiunea de cenzură, nu ne dorim să rămânem în aer cu guvernarea României. Noi ne dorim în mod sigur, dacă va trece moţiunea de cenzură, să susţinem un guvern cu mandat limitat până la alegeri, care să oprească lucrurile rele pe care le-am pus în moţiunea de cenzură, să respecte obligaţiile României asumate faţă de FMI, Banca Mondială, Comisia Europeană, să aplice actualul buget. (...) Şi USL va sprijini un asemenea guvern, care este formula nu depinde doar de noi", a afirmat preşedintele PSD.
El a subliniat că USL doreşte să meargă pe o idee distructivă, ci doreşte să vină cu o moţiune constructivă.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, copreşedinte al USL, a afirmat, la rândul său, că nu se teme de cei care spun că USL este în pericol, un exemplu fiind chiar liberalul Ludovic Orban.
"Intenţia noastră este ca, aşa cum ne-am angajat la formarea acestei alianţe şi, cum până în prezent am reuşit, să facem să respectăm angajamentele comune faţă de electorat. Sigur, există temerea, toată lumea ştie că în România au existat coaliţii în care atmosfera a fost ceva mai bună în timpul în care erau în opoziţie şi, după venirea la putere, lucrurile s-au deteriorat. Toate aceste coaliţii nu au avut o viaţă prea lungă sau au sfârşit rău, (...) suntem conştienţi de aceste lucruri dar, spre deosebire de dl Orban, nu am motive de îngrijorare pentru că, dacă înţelegem, nu văd de ce s-ar schimba aceste relaţii între partidele noastre. Sunt angajamente foarte clare stipulate între partidele noastre", a subliniat Antonescu.
El a adăugat că nu este alarmat şi, fără să conteste cu nimic "dreptul vocilor de a se face auzite", reaminteşte că USL s-a angajat într-un proiect de peste un an de zile. "Alţii sunt pe margine, alţii sunt moralişti, alţii îşi dau cu părerea despre ce va fi înainte. Şi, în general, sunt foarte sceptici. Nu sunt partizanul optimismului nejustificat, dar trebuie să ne adunăm energiile pentru a face ceva", a menţionat copreşedintele USL.