Elon Musk susţine că a suferit "efecte secundare majore" după al doilea rapel al vaccinului anti-COVID

Elon Musk
Elon Musk (captura video)

Elon Musk a declarat că a simţit că "moare" după al doilea booster al vaccinului COVID-19.

"Am avut efecte secundare majore după al doilea rapel (booster)", a scris noul şef al Twitter într-o postare pe o reţea de socializare. "M-am simţit ca şi cum aş fi murit timp de câteva zile. Să sperăm că nu sunt daune permanente, dar nu ştiu".

Musk nu a furnizat fişe medicale pentru a-şi susţine afirmaţia. El nu a specificat nici compania care a produs boosterul.

The Epoch Times nu poate verifica afirmaţia lui Musk în mod independent.

Moderna şi Pfizer nu au răspuns solicitărilor de comentarii la momentul publicării articolului.

De asemenea, Musk a susţinut că a luat vaccinul COVID-19 de la Johnson & Johnson şi prima doza de rapel ARNm fără să sufere efecte secundare.

Musk a postat o serie de mesaje pe Twitter ca răspuns la o postare a Rasmussen Reports, care critică afirmaţia Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) potrivit căreia efectele secundare majore după vaccinarea anti-COVID sunt "rare".

Americanii leagă vaccinurile COVID de decese misterioase

Un nou sondaj Rasmussen Reports, publicat pe 2 ianuarie şi bazat pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de adulţi americani, arată că aproape jumătate dintre americani cred că vaccinurile COVID-19 au cauzat probabil un "număr semnificativ de decese inexplicabile", în timp ce peste un sfert au declarat că ştiu personal pe cineva al cărui deces ar fi putut fi cauzat de efectele secundare ale vaccinării.

Participanţii la sondaje au primit o serie de întrebări, inclusiv dacă au primit vaccinul COVID-19 şi cât de probabil este ca efectele secundare ale vaccinului "să fi cauzat un număr semnificativ de decese inexplicabile".

Aproximativ 49% dintre respondenţi au spus că este "probabil" ca efectele secundare ale vaccinului COVID-19 să fie responsabile de un număr semnificativ de decese care rămân inexplicabile.

De asemenea, 71% dintre participanţi au susţinut că au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, iar 38% dintre aceştia consideră că efectele secundare ale vaccinului sunt cel puţin oarecum probabile ca fiind responsabile pentru decesele inexplicabile.

Dintre cei 26% de intervievaţi care au declarat că nu au fost injectaţi, 77% au declarat că este cel puţin oarecum probabil ca efectele secundare ale vaccinului să fi cauzat un număr semnificativ de decese misterioase, potrivit sondajului.

O altă întrebare a fost dacă oamenii cred că există "motive legitime" pentru a fi îngrijoraţi de siguranţa vaccinurilor COVID-19 sau dacă persoanele care sunt îngrijorate de siguranţa vaccinurilor "răspândesc teorii ale conspiraţiei".

În jur de 48% dintre respondenţi au declarat că sunt de părere că există motive legitime pentru a fi îngrijoraţi de siguranţa vaccinurilor COVID-19.

Totodată, 37% cred că persoanele care sunt îngrijorate de această problemă răspândesc teorii ale conspiraţiei, iar 15% nu sunt siguri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe