Epoch Times România

Elon Musk oferă 41 de miliarde de dolari pentru a cumpăra integral Twitter

Elon Musk
Elon Musk (Peter Parks / AFP / Getty Images)
A.P.
14.04.2022

Miliardarul Elon Musk s-a oferit să cumpere platforma Twitter pentru aproximativ 41 de miliarde de dolari, la doar câteva zile după ce a anunţat că nu doreşte să ocupe un loc în Consiliul de administrare al companiei de social media, transmite agenţia Reuters.

Preţul oferit de cel mai bogat om al planetei la acest moment este de 54,20 USD pe acţiune, care a fost dezvăluit într-un dosar depus la agenţia de reglementare joi, reprezintă o majorare de 38% a preţului acţiunilor la încheierea zilei de 1 aprilie, ultima zi de tranzacţionare înainte ca acţiunile de peste 9% ale CEO-ului Tesla în companie să fie făcută publică.

Ca urmare a anunţului, acţiunile Twitter au crescut cu 12% în tranzacţionarea înainte de sesiunea bursieră.

„De când am făcut investiţia, îmi dau seama că compania nici nu va prospera şi nici nu va servi acestui imperativ societal în forma sa actuală. Twitter trebuie transformat [şi făcut să funcţioneze] ca o companie privată”, a spus Musk într-o scrisoare către preşedintele Twitter, Bret Taylor.

„Este oferta mea cea mai bună şi finală şi, dacă nu este acceptată, va trebui să-mi reconsider poziţia de acţionar”, a spus Musk.

La începutul acestei săptămâni, Musk a declarat că a abandonat planul de a se alătura Consiliului de administraţie al Twitter, tocmai când mandatul său era pe cale să înceapă. Preluarea scaunului de conducere l-ar fi împiedicat să achiziţioneze un număr prea mare de acţiuni.

Chiar dacă oferta sa va fi respinsă, numărul de acţiuni pe care le deţine Elon Musk la Twitter îl face cel mai important acţionar al companiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor