Elena Udrea: "Dacă Iohannis va fi declarat incompatibil, categoric sunt în turul 2"

Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Prezidenţiabilul PMP, Elena Udrea, s-a declarat convinsă că, dacă luni Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în procesul cu ANI, ea va intra categoric în turul doi al alegerilor prezidenţiale şi îl va învinge pe Victor Ponta, relatează B1 TV.

”Dacă Klaus Iohannis care se judecă într-un dosar de incompatibilitate va fi declarat incompatibil, categoric sunt în turul 2 şi îl bat pe Victor Ponta aşa cum am spus. Eu am încredere că voi ajunge în turul 2 chiar şi cu Iohannis amânându-şi procesul pe care îl are, deşi mi se pare corect să îşi limpezească această situaţie şi să nu pună electoratul de dreapta să voteze cu un candidat care eventual după aceea e declarat incompatibil”, a declarat duminică Udrea.

Potrivit ultimelor sondaje, Elena Udrea este pe locul trei în intenţia de vot a românilor, la alegerile pentru Cotroceni, după Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Diferenţa între candidaţi, ca procente, este însă destul de mare. Dacă pentru Victor Ponta ar vota, conform IRES, 43% dintre alegători, pentru Klaus Iohannis, 30%, în schimb pentru Udrea ar vota doar 8% dintre români. După Udrea se situează Călin Popescu Tăriceanu cu 6% şi Monica Macovei cu 5%, oricare dintre aceştia putând fi, teoretic, beneficiar al voturilor celor ce-l preferă pe Iohannis, în cazul în care acesta ar fi "descalificat".

Declaraţiile Elenei Udrea au fost făcute în contextul unei ieşiri la restaurant în Centrul Vechi, alături de preşedintele Traian Băsescu, lideri PMP şi fostul premier Emil Boc, actualmente primar PDL al Clujului. La ieşirea din restaurant, preşedintele Băsescu le-a "recunoscut" reporterilor ca la masă s-a discutat despre proces, opinând că moral ar fi fost dacă Iohannis cerea să fie judecat dosarul de incompatibilitate înainte de a-şi depune candidatura.

Eu am încredere că voi ajunge în turul 2 chiar şi cu Iohannis amânându-şi procesul

Reamintim că, în aprilie 2013, ANI anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate pe motiv că, în timp ce îşi exercita funcţia de primar al Sibiului, a deţinut şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA Sibiu şi la SC Pieţe SA, ceea ce contravine prevederilor legale.

Pe 25 septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost atacată de ANI cu recurs, judecat la ICCJ. Instanţa supremă urmează să dea o decizie definitivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne