Avarie majoră la sistemul de termoficare lasă mii de bucureşteni fără apă. Firea nu scapă momentul: Ce face primarul general? Nimic

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Facebook/gabifirea)
Andrei Popescu
24.04.2024

Electrocentrale Bucureşti ELCEN a anunţat, marţi seara, că, din cauza unei avarii majore la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest a fost indisponibilizată, iar CET Grozăveşti nu a mai putut fi pornită. Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a folosit situaţia pentru a lansat un atac la adresa contracandidatului său, actualul edil Nicuşor Dan.

“Avarie majoră în reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica. CET Bucureşti Vest indisponibilizată. CET Grozăveşti nu mai furnizează apă de adaos. Centrala nu poate fi repornită. O avarie majoră s-a produs marţi, în jurul orei 18:00 pe reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secţiunea deservită de CET Bucureşti Vest.

Acest lucru a afectat activitatea termocentralei, provocând oprirea echipamentelor aflate în funcţiune în CET Bucureşti Vest din cauza pierderilor masive de apă din reţeaua de termoficare. O a doua spărtură produsă în această seară pe reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secţiunea deservită de CET Grozăveşti, a condus la sistarea livrării apei de adaos din CET Grozăveşti şi la imposibilitatea punerii în funcţiune a echipamentelor din centrală.

În acest moment, sala turbine din CET Grozăveşti este inundată din cauza avariei, punând în pericol motoarele şi echipamentele electrice. Se aşteaptă remedierea avariilor de către echipele Termoenergetica, astfel încât ELCEN să poată disponibiliza echipamentele aferente funcţionării”, a anunţat ELCEN pe pagina sa de Facebook.

La scurt timp după anunţul ELCEN, fosta primăriţă a Bucureştiului, care doreşte să revină în această funcţie în cadrul alegerilor locale din 2024, l-a atacat pe Nicuşor Dan, acuzându-l că nu face “nimic” în timp ce mii de bucureşteni suferă din cauza problemelor cu apa caldă.

“Jumătate dintre locuitorii Capitalei au motive să-i spună 'Mulţumesc' actualului primar general! Se spală cu apă încălzită la ibric! 3.700 de blocuri, cele mai multe în sectorul 6, nu au apă caldă! Mai e şi frig afară! Este una dintre cele mai mari avarii din ultimii ani, iar două dintre cele patru CET-uri s-au oprit. Ce face primarul general în acest timp? Ce ştie cel mai bine când apare o criză: nimic! E bine, totuşi, că se laudă cu kilometri peste kilometri de ţevi vechi înlocuite, cu şantiere deschise din banii europeni munciţi de noi.

Ca să nu mai mintă peste tot că nu am făcut nimic, las aici cifrele reale, verificabile de oricine interesat: din 2016 până în 2020 s-au modernizat cu bani de la bugetul local 304 km de reţea, dintre care 67 km din reţeaua primară, 237 km din reţeaua secundară. Cu doi ani compania în insolvenţă şi alţi doi ani cu bugetul primăriei tăiat la jumătate! Nicuşor Dan mai bine le-ar reaminti bucureştenilor care nu au apă caldă cine a muncit pentru cele 300 milioane de euro fonduri europene, când a fost semnat contractul şi de ce a început el lucrările abia după trei ani!”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor