EHF European Cup. AHC Potaissa Turda, victorioasă în faţa formaţiei suedeze Alingsaas HC! Declaraţiile celor doi antrenori

Reprezentanta noastră s-a impus în prima manşă a optimilor competiţiei europene în faţa suedezilor graţie unui gol venit în ultimele secunde de joc, scor final 31-30 (15-11).
(MRK Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje/facebook)
Marius Drăgoi
12.02.2022

AHC Potaissa Turda a ieşit cu fruntea sus din duelul cu echipa suedeză Alingsaas HC, sâmbătă, pe teren propriu, în prima manşă a optimilor de finală ale competiţiei masculine de handbal EHF European Cup.

Vicecampioana României, cu Horaţiu Gal pe banca tehnică, a câştigat la limită duelul cu gruparea scandinavă printr-un gol marcat de Georgică Cîntec în ultimele secunde de joc, scor final 31-30 (15-11).

„Ne aşteptam să fie un meci echilibrat. Totuşi, am făcut o prima repriză bună, un început de repriză a doua în care ne-am distanţat la şase goluri. După, care a fost un declick, ceva s-a întâmplat şi nu am reuşit să ne menţinem concentrarea la nivelul de până atunci.
Pe parcursul jocului au fost 12 pase greşite, ceea ce spune totul. Nu neapărat sunt jucătorii noştri de vină. Se vede stilul nordic, un stil în mare viteză, pe ambele faze. E o victorie pe care o merităm, dar calificarea nu e tranşată. Ne vom pregăti foarte bine săptămâna asta. Sper să fim toţi sănătoşi şi vom aborda meciul din Suedia la maxim”, a declarat Horaţiu Gal la finalul meciului.
„A fost un meci greu pentru noi, Turda e o echipă extrem de puternică. Noi nu avem capacitatea Turzii din punct de vedere fizic. Am avut mari probleme defensive în prima repriză, dar în partea a doua ne-am revenit şi să avem câteva contraatacuri şi să echilibrăm jocul. Am pierdut, dar a fost un joc în deplasare şi cred ca e bine cum a ieşit pentru noi. Atmosfera din sală a fost superbă, acesta e handbalul. Fanii au fost superbi şi cred că a fost un meci frumos pentru public, cu multe contraatacuri.”, a comentat la rândul său tehnicianul oaspeţilor, Dennis Sandberg.

Pentru turdeni au punctat Radu Cristian Ghiţă 10 goluri, Georgică Cîntec 4, Milos Dragas 3, Gabriel Dumitriu 3, Marius Szoke 5, Roland Thalmaier 2, Alexandru Ghivil 2, Radu Lazăr 1, Huba Talaş 1.

De la nordici s-au evidenţiat Mathias Pedersen 7 goluri, Christoffer Thor 6, Rasmus Torbjornsson 6, Joshua Wasterlund 3, Jacob Lundahl 2, Fredrik Hellgren 2, Jesper Filen 2, Mathias Bach Moeller 1, Hjalmar MacFie 1.

Au arbitrat nord-macedonenii Danielo Bozinovski şi Viktor Nacevski, iar delegat EHF a fost israelianul David Levin.

Manşa secundă se va disputa pe 20 februarie, la Alingsaas.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor