EHF Champions League. SCM Râmnicu Vâlcea învinsă în deplasare de echipa franceză Brest Bretagne

Gruparea vâlceană a pierdut în debutul EHFCL în faţa formaţiei franceze Brest Bretagne Handball, cu scorul de 28-21 (12-12), sâmbătă seara, în Grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin.
Brest Bretagne Handball - SCM Râmnicu Vâlcea 28-21 (12-12), în Grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin.
Brest Bretagne Handball - SCM Râmnicu Vâlcea 28-21 (12-12), în Grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin. (SCM Râmnicu Vâlcea/facebook)

SCM Râmnicu Vâlcea nu a avut parte de o zi cu bucurie, sâmbătă, în primul meci al noii ediţii a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Reprezentanta României a avut-o ca oponentă în Grupa B a competiţiei continentale pe Brest Bretagne Handball din Franţa, cea din urmă obţinând victoria cu scorul de 28-21 (12-12).

După o primă repriză dătătoare de speranţă în care vâlcencele au avut o evoluţie destul de bună, având la un moment dat chiar şi avantaj de trei goluri pe tabela de marcaj (5-8, 6-9), gazdele au reuşit până la pauză să reducă din handicap, pentru ca după revenirea de la vestiare, să arate o altă faţă, mult peste ce arătase în primele 30 de minute.

Echipa antrenată de Florentin Pera a cedat tot mai mult teren sub presiunea exercitată de jucătoarele din Hexagon, ruptura pentru românce începând din minutul 39, când de la scorul 15-16 au primit cinci goluri consecutive (20-16). Brest a dominat apoi până la final, încheind ostilităţile cu un avans de şapte goluri.

De la învingătoare s-au remarcat Ana Gros 8 goluri, Sladjana Pop-Lazic 7, Kalidiatou Niakate 3, Pauline Coatanea 3, Tonje Loseth 2, Constance Mauny 2, Isabelle Gullden 1, Monika Kobylinska 1, Pauletta Foppa 1.

De la gruparea vâlceană au punctat Marta Lopez Herrero 4, Ann Greţe Norgaard 3, Irina Glibko 3, Alicia Fernandez Fraga 3, Jelena Trifunovic 2, Asma Elghaoui 2, Zeljka Nikolic 1, Kristina Liscevic 1, Mireya Gonzalez Alvarez 1, Maren Aardahl 1.

Au arbitrat portughezii Daniel Freitas şi César Carvalho, iar delegat EHF a fost francezul Michel Caillet.

În alte meciuri din grupă, Odense Handbold a învins-o pe Borussia 09 Dortmund cu 32-27, iar debutanta ŢSKA Moscova a remizat cu campioana Gyori Audi ETO KC, 27-27. Duminică se va juca meciul Podravka Vegeta Koprivnica - Buducnost Podgorica.

SCM Râmnicu Vâlcea va juca următorul meci pe 19 septembrie, pe teren propriu, cu Odense Handbold.