Egiptul reţine 300 de protestatari în urma ciocnirilor

În Egipt au fost arestate circa 300 de persoane şi ucise cel puţin două, în week-end, după ciocnirile mortale din Cairo, potrivit rapoartelor mass-media.
Generalul-maior Mohammed al-Assar la o conferinţă de presă în Cairo, pe 3 mai, după ciocnirile din Cairo, pe 2 mai. (- / AFP / Getty Images)
Alex Johnston
07.05.2012

În Egipt au fost arestate circa 300 de persoane şi ucise cel puţin două, în week-end, după ciocnirile mortale din Cairo, potrivit rapoartelor mass-media.

O sursă militară a declarat pentru Al-Arabiya că cei reţinuţi vor rămâne în arest timp de 15 zile, dar că "sistemul judiciar militar a decis să elibereze toate femeile" reţinute. Activiştii au relatat pentru reţea că mai puţin de 20 de femei au fost reţinute.

Ei au luat parte la demonstraţiile împotriva Consiliului Suprem al Forţelor Armate (SCAF), de la clădirea Ministerului Apărării.

Mulţi dintre cei care au fost reţinuţi sunt acuzaţi de atacarea poliţiei şi ofiţerilor militari într-o zonă militară. Protestatarii au negat acuzaţiile.

În noaptea de vineri, SCAF a emis o stare de asediu între orele 11 seara şi 7 dimineaţa, în zona din jurul Ministerului Apărării, potrivit Al-Ahram.

Joia trecută, în urma primelor ciocniri din faţa clădirii Ministerului Apărării, membrii SCAF au ţinut o conferinţă de presă, spunând că vor preda puterea unui guvern civil la sfârşitul lunii iunie.

În ţară este programată organizarea de alegeri prezidenţiale în două săptămâni - primele de când preşedintele Hosni Mubarak a demisionat de la putere, în februarie 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor