Educator la o grădiniţă din Sectorul 1, acuzat că ar fi agresat sexual doi minori de 5 ani

Echipaj de Politie (Epoch Times România)
Andrei Popescu
11.06.2024

Poliţia Capitalei a deschis o anchetă după ce doi minori, în vârstă de 5 ani, ar fi fost agresaţi sexual de propriul lor educator. Directoarea grădiniţei din Sectorul 1 a anunţat oamenii legii cu privire la faptele care s-ar fi petrecut şi în unitate şi în curtea instituţiei.

“La data de 10 iunie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 5 Poliţie au fost sesizaţi, în jurul orei 17.00, de către o femeie, în calitate de director al unei unităţi de învăţământ, cu privire la faptul că doi minori, în vârstă de 5 ani, ar fi fost agresaţi sexual. Bănuit de comiterea faptelor este educatorul acestora.

La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţişti din cadrul subunităţii, ocazie cu care au luat legătura cu directoarea unităţii de învăţământ. Ulterior, atât femeia, cât şi părinţii celor doi minori au mers la sediul secţiei de poliţie, în vederea audierii”, a transmis Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Potrivit DGPMB, în urma cercetărilor şi investigaţiilor desfăşurate până în acest moment, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, profitând de imposibilitatea minorilor de a-şi exprima consimţământul, în raport cu vârsta fragedă a acestora pentru a înţelege ce se întâmplă, i-ar fi agresat sexual pe cei doi minori.

De asemenea, în acest moment se administrează probatoriu, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul subunităţii, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor