Echitaţie: Monica Theodorescu este prima femeie care va antrena echipa de dresaj a Germaniei

.
. (PATRIK STOLLARZ / AFP / Getty Images)

Germana de origine română Monica Theodorescu, triplă campioană olimpică pe echipe, a devenit prima femeie care va antrena echipa de dresaj a Germaniei, a informat miercuri Federaţia de echitaţie din această ţară, informează AFP.

"Sunt încântată de această nouă provocare, dar şi conştientă de misiune", a declarat Monica Theodorescu, care-şi va prelua atribuţiile pe 1 octombrie.

Ea îl înlocuieşte pe Jonny Hilberath, care a ocupat acest post după ce Holger Schmezer a murit în luna aprilie. Hilberath a anunţat atunci că nu va continua experienţa după Jocurile Olimpice de la Londra.

La JO 2012, Germania a obţinut doar argintul în proba de echipe, învinsă de Marea Britanie, şi nu a prins podiumul la individual.

Campioană olimpică în 1988, 1992 şi 1996, Monica Theodorescu, 49 de ani, este fiica fostului celebru antrenor George Theodorescu (1925-2007), care a concurat pentru România la JO 1956, iar trei ani mai târziu s-a stabilit în Germania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport