Jocurile Paralimpice 2012 - Eduard Novak: „Dedic victoria soţiei şi copiilor mei”

Epoch Times România
03.09.2012

Eduard Novak, proaspătul câştigător al medaliei de aur în concursul de ciclism al Jocurilor Paralimpice de la Londra, a dedicat acest succes soţiei şi copiilor săi, care l-au susţinut permanent.

"Victoria i-o dedic soţiei mele şi copiilor mei. Ea a fost alături de mine din prima clipă de când m-a cunoscut, a crezut în visul meu, în ciuda faptului că eram la început şi foarte mulţi din jurul meu mă îndemnau să nu mai continui. Ea m-a susţinut şi a văzut că acest lucru mă face fericit", a declarat Eduard.

Despre cursa de aur de la Londra, Eduard a povestit că nu a simţit că este ziua lui, pentru că stresul era mare şi ştia că fiecare detaliu este important, dar este bucuros că a reuşit să se mobilizeze şi să obţină un rezultat foarte bun.

"Ziua de sâmbătă cred că a fost una dintre cele mai grele zile, dar şi cea mai frumoasă. Stresul acumulat era incredibil, pentru că dacă te gândeşti este vorba despre o zi la patru ani, fiecare detaliu este important şi nu ai voie să greşeşti. Şi acum sunt surprins de cât de tare am fost din punct de vedere psihic, în acele momente", a spus ciclistul.

În continuare, el a precizat: "Când fac un rezultat bun, tot timpul înainte de start nu mă simt prea bine, simt că nu am putere în picioare. La fel am simţit şi sâmbătă şi m-am temut de un rezultat slab, dar mă bucur că m-am mobilizat şi am reuşit să îmi îndeplinesc visul".

Campionul olimpic le-a mulţumit tuturor celor care i-au fost alături şi l-au încurajat şi a subliniat: "pentru mine contează enorm sentimentul că pot să-i fac pe oameni fericiţi cu rezultatele mele".

Eduard Novak şi-a exprima convingerea că în urma victoriei obţinute, paralimpicii români vor fi apreciat la acelaşi nivel cu ceilalţi sportivi.

"Sunt extrem de bucuros că se schimba ceva în ţara noastră. Am reuşit să sparg o barieră. Nu contează de unde eşti, ce naţionalitate ai, dacă ai sau nu handicap, când este vorba de sport există un singur ţel - Victoria", a concluzionat Eduard Novak.

Românul Carol-Eduard Novak a cucerit medalia de aur în concursul de ciclism al Jocurilor Paralimpice de la Londra, impunându-se în finala probei de urmărire individuală pe velodrom, pe 4 km, cu timpul de 4"42", după ce în calificări stabilise un nou record mondial, în 4"40"315/1000.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor