Ecaterina Andronescu, despre reexaminarea legii privind bacalaureatul profesional: Este mâna lui Funeriu

Şedinţă de guvern la Palatul Victoria,Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei şi Cercetării (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
10.10.2012

După ce preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea Legii privind bacalaureatul profesional,, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marţi că acest demers este "strict mâna lui Funeriu" şi că, săptămâna viitoare, actul normativ "va trece rapid prin Parlament".

"Este rea-credinţă din partea domnului Funeriu (consilier prezidenţial pe probleme de educaţie - n.r.). A dovedit, o dată în plus, că nu îi pasă de tineri. Atunci când ai responsabilităţi, trebuie să înveţi să îţi pese", a declarat Ecaterina Andronescu.

Totodată, ministrul Educaţiei a mai spus că solicitarea şefului statului de reexaminare a legii a fost făcută "exact în ultima zi prevăzută de lege, şi nu mai devreme", astfel că, în opinia ei, s-au pierdut două săptămâni în demersul pentru introducerea bacalaureatului profesional din 2013. "Păcat că s-a spus atât de târziu", a mai spus ministrul Educaţiei.

Referitor la argumentele invocate în solicitarea de reexaminare, Ecaterina Andronescu a mai spus că metodologia pentru bacalaureat este elaborată şi, în plus, nu e nevoie de o pregătire specială a elevilor, pentru că, practic, nu li se adaugă nimic la materiile pentru acest examen .

De asemenea, ministrul Educaţiei s-a declarat încrezătoare că actul normativ "va trece rapid prin Parlament" săptămâna viitoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor