Dumitru prezintă, la Berlin, perspectivele economice de colaborare cu România

Epoch Times România
15.01.2010

Ministrul român al agriculturii, Mihail Dumitru, va prezenta, vineri, într-un seminar organizat la Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură "Săptămâna Verde", de la Berlin, perspectivele de cooperare bilaterală cu România din punct de vedere economic şi politic.

Seminarul se va desfăşura după turul de deschidere a expoziţiei, realizat de ministrul federal german al alimentaţiei, agriculturii şi aprotecţiei consumatorilor, Ilse Aigner, şi de primarul Berlinului, Klaus Wowerweit. Vizita inaugurală va include şi standul României.

De asemenea, Dumitru va avea vineri o serie de întâlniri bilaterale cu preşedintele Grupului de Lucru Româno-German pe probleme agricole şi de alimentaţie, Dirk Stratman, cu secretarul de stat din Ministerul Federal German al Alimentaţiei, Agriculturii şi Protecţiei Consumatorilor, Gert Lindemann, cu directorul Oficiului Federal al Agriculturii din Confederaţia Elevţiană, Manfred Botsch, precum şi cu ministrul olandez al agriculturii, Gerta Verburg.

Oficialul român a mai fost invitat să participe, tot vineri, la o întâlnire informală a grupului de la Visegrad, organizată la propunerea ministrului maghiar al agriculturii, Jozsef Graf. Miniştrii invitaţi nu vor discuta pe anumite documente oficiale de lucru, ci doar vor vizita standul Ungariei şi vor gusta mâncăruri şi băuturi tradiţionale maghiare.

Programul ministrului român al agriculturii mai include vineri o întâlnire cu omologul sârb, Saşa Dragin, dar şi cu managerul general al grupului Metro Cash&Carry, Michael Wiedmann.

"Săptămâna Verde" este organizată anual în luna ianuarie de societatea de târguri şi expoziţii Messe Berlin, pe o suprafaţă de 114.000 metri pătraţi şi este considerat cel mai mare eveniment de specialitate în domeniul alimentar şi agricol din Europa.

La ediţia din acest an a Săptămânii Verzi s-au înscris aproape 1.600 de expozanţi din 52 de ţări, din care peste o mie din Germania.

România este prezentă în pavilionul naţional cu 12 firme, care vor încerca să promoveze brânza, mierea, pălinca şi magiunul românesc pe piaţa internaţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor