DIICOT începe "curăţenia" în lumea fotbalului. Dosar cu prejudiciu de 1 milion de euro

Mai mulţi oameni de fotbal vor fi audiaţi de DIICOT într-un dosar vizand "reciclarea" unui milion de dolari din conturile FRF.
(BERTRAND LANGLOIS / AFP / Getty Images)

UPDATE. Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, s-a prezentat şi el marţi la sediul DIICOT, unde a fost citat în calitate de martor. La audieri este aşteptat şi Cornel Şfaiţer, preşedintele clubului FC Botoşani, potrivit Agerpres.

Jurnaliştii de la ProSport susţin că ţinta acestui dosar ar fi Mircea Sandu, fost preşedinte la FRF din perioada în care ar fi avut loc presupusele infracţiuni.

Punctul central al investigaţiilor ar fi reprezentat de costurile de construire a bazei de pregătire a Federaţiei Române de Fotbal, situată la Buftea. Baza a fost ridicată de federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, cu bani din diverse proiecte de la FIFA şi UEFA. Sursa citată susţine că FRF a "umflat" preţul total al investiţiei, de 3,5 milioane de euro.

* * *

DIICOT a citat mai mulţi oameni din lumea fotbalului la sediul central al DIICOT, pentru a fi audiaţi ca martori,în această săptămână, într-un dosar legat de deturnarea unor bani primiţi de FRF de la FIFA, relatează Agerpres.

La audieri s-a prezentat deja, în această dimineaţă, Patriţiu Abrudan, fost arbitru FIFA şi fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), în prezent observator din partea CCA.

Potrivit unor surse judiciare, în perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion dolari, bani proveniţi din finanţarea FRF de către FIFA. Aceşti bani au fost supuşi unui proces de "reciclare", fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne