Drulă, reacţie dură după greva de la metrou. Denunţă interese mafiote

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor
Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor (Epoch Times România)

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, critică dur protestul sindicaliştilor USLM care a blocat metroul bucureşteean. Indignat de faptul că aceştia au ocupat şinele de metrou şi practic n-au permis circulaţia vagoanelor, ceea ce a dat traficul din oraş peste cap, Drulă denunţă o acţiune ilegală şi îi acuză că miza protestului de la Metrou nu este de fapt binele angajaţilor, ci afacerile oneroase cu închirierea unor spaţii comerciale.

Redăm poziţia lui Drulă:

"O acţiune ilegală dă peste cap viaţa unui întreg oraş.

Când interese mafiote sunt ameninţate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii şi sinecuri.

Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureştean este o palmă dată întregii Românii.

Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toţi contribuabilii care susţin prin subvenţie de la bugetul naţional activitatea şi, evident, salariile de la companie.

Oamenii oneşti care lucrează la metrou au venit în această dimineaţă să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea.

Nu vă lăsaţi amăgiţi: miza ocupării ilegale a unor şine de metrou nu reprezintă binele angajaţilor.

Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spaţii comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spaţiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex şi firma sindicatului USLM în 2018.

O firmă, un sindicat vor neapărat să căpuşeze Metrorex în linişte, în continuare.

Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi.", a transmis Drulă.

Reamintim că circulaţia metroului în Capitală a fost blocată vineri dimineaţă în urma unui protest spontan. Reprezentanţii sindicatului Liber din Metrou au coborât în tunel şi au împiedicat pornirea la timp a trenurilor de pasageri. Mai mult, la staţia de metrou Dristor 2, oamenii au găsit lăcăt pe uşă. Fără metrou, traficul în oraş a devenit un coşmar şi s-a creat aglomeraţie, aceasta în timp de pandemie.

Între conducerea sindicatului USLM şi Ministerul Transporturilor este un conflict deschis, ministrul acuzându-i pe aceştia că practic urmăresc conservarea unor privilegii în detrimentul binelui Metrorex şi al cetăţenilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne