Drulă exclude alianţe cu AUR şi partidul lui Cioloş. Are în schimb planuri cu Orban şi Eugen Tomac

Cătălin Drulă
Cătălin Drulă

Preşedintele USR Cătălin Drulă a transmis, într-un interviu acordat la Prima News, că exclude orice alianţă cu AUR, sau cu partidul lui Dacian Cioloş - REPER. Pe de altă parte, vorbeşte despre o alianţă cu PMP şi Forţa Dreptei, formaţiunea condusă de Ludovic Orban.

"Nu văd nicio formă de colaborare cu un partid extremist (AUR – n.r.). Iar în ceea ce îl priveşte pe domnul Orban avem o colaborare parlamentară foarte bună, depunem împreună moţiuni simple împreună, atacuri la CCR. În afara zonei parlamentare, colaborăm bine la nivel local, lucruri punctuale şi cu PMP. Atâta timp cât vorbim despre partide democratice, din zona care respectă valorile democratice, ne dorim o colaborare şi să oferim o alternativă României în 2024. Spun că doresc să colaborăm cu toţi cei care vor să pună umărul la dărâmarea PNL-PSD. E posibilă o construcţie şi alternativă de dreapta", a declarat Cătălin Drulă, citat de ziare.com.

În acelaşi timp, şeful USR exclude orice alianţă cu Dacian Cioloş la următoarele alegeri.

"E un pic ridicol. Nu, nu suntem totuşi la emisiunea «Iartă-mă».(...) Eu îl respect pe dumnealui. Au luat totuşi o alegere. Sunt pe calea lor. Pe mine mă interesează ce se întâmplă cu USR", a afirmat Drulă.