Drogba, elogiat de presa în Cote d'Ivoire

Întreaga presă din Cote d"Ivoire l-a omagiat luni pe atacantul Didier Drogba, "principalul artizan" al victoriei de sâmbătă a lui Chelsea în finala Ligii Campionilor la fotbal, contra lui Bayern Munchen
Atacantul ivorian Didier Drogba. (ADRIAN DENNIS / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
21.05.2012

Întreaga presă din Cote d"Ivoire l-a omagiat luni pe atacantul Didier Drogba, "principalul artizan" al victoriei de sâmbătă a lui Chelsea în finala Ligii Campionilor la fotbal, contra lui Bayern Munchen, (1-1 după prelungiri, 4-3 la capătul loviturilor de departajare), relatează AFP.

 

Autor al golului egalării, în minutul 88, după care a transformat penalty-ul decisiv, Drogba apare pe prima pagină a ziarelor ivoriene, zâmbind şi ridicând trofeul.

"Drogba o face pe Chelsea să intre în istorie", titrează Fraternité Matin. "Copilul din Niaprahio (satul lui Drogba) are Europa la picioare", afirmă ziarul.

La rândul său, Le Patriote scrie că "Drogba o trimite pe Chelsea în paradis!", apoi îl numeşte pe jucător "zeu albastru", aluzie la culorile echipei. "Dacă Didier Drogba n-ar fi existat pas, Abramovici (patronul clubului) şi Chelsea cu siguranţă l-ar fi inventat", continuă ziarul.

"Drogba eroic", notează Le Temps, "Drogba şi Chelsea în legendă", scrie L"Inter, remarcând că atacantul nu este blestemat. Ziarul se referă la finala Ligii Campionilor pierdută în 2008 contra lui Manchester United, precum şi la cele două finale ale Cupei Africii pe Naţiuni (CAN) pierdute cu selecţionata ivoriană în 2006 şi 2012.

"Drogba, în fine gloria", scrie Le Nouveau Réveil, care doreşte ca jucătorul să câştige un trofeu şi cu "elefanţii", supranumele naţionalei ivoriene.

"Majestatea sa Drogba, un bărbat, unul singur a planat pe cerul din Munchen ca să-i ofere la 34 de ani trofeul lui Chelsea", notează Supersport.

"Fotbalul e cu adevărat magic. Magic şi pentru atacantul ivorian care a arătat lumii întregi că rămâne un mare jucător. O ultimă provocare pentru el: victoria la CAN 2013", conchide ziarul.

Didier Drogba şi Salomon Kalou, compatriotul său de la Chelsea, au fost precedaţi de un alt ivorian, Yaya Touré, care a câştigat Liga Campionilor în 2009 cu FC Barcelona.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor