Fotbal - Liga Campionilor: Di Matteo - Fotbalul este uneori imprevizibil şi nebun

Epoch Times România
20.05.2012

Antrenorul Roberto Di Matteo a intrat definitiv în istoria clubului de fotbal Chelsea Londra şi a fanilor săi după ce a reuşit să aducă grupării de pe Stamford Bridge primul trofeu al Ligii Campionilor, la capătul unei finale la loviturile de departajare în faţa formaţiei germane Bayern Munchen, sâmbătă seara pe Allianz Arena.

 

Di Matteo, 41 ani, numit antrenor interimar în urmă cu trei luni, după demiterea portughezului Andre Villas Boas, a reuşit să transforme un sezon ce părea dezastruos în cel mai mare succes din istoria de 107 ani a lui Chelsea, prima echipă londoneză câştigătoare a celei mai importante competiţii intercluburi de pe bătrânul continent.

"Fotbalul este uneori imprevizibil şi nebun. Nu cred că cineva putea prevede ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei luni, iar modul în care am încheiat sezonul este pur şi simplu incredibil", a declarat Di Matteo după finala de pe Allianz Arena din Munchen.

"Am dat tot ceea ce am avut mai bun şi aşa am reuşit. În ultima săptămână, a fost extrem de greu, cu patru jucători suspendaţi şi doi fundaşi centrali indisponibili pe o perioadă mai lungă, din cauza accidentărilor. Trebuie să încerci să-ţi faci treaba cât mai bine, iar noi aşa am făcut şi de aceea am câştigat", a adăugat fostul mijlocaş.

Jucătorii şi suporterii lui Chelsea îi cer acum cu insistenţă ca patronul clubului, rusul Roman Abramovici, să-i prelungească contractul lui Di Matteo, însă italianul nu pare deloc preocupat de acest subiect. "Nu este important. Am fost fericit cu rolul pe care l-am primit. Indiferent de ceea ce se va întâmpla, voi accepta", a spus el.

Fostul antrenor al lui FC Barcelona, Pep Guardiola, alături de italianul Fabio Capello, au fost menţionaţi de presa britanică drept posibili înlocuitori ai lui Di Matteo la Chelsea, însă pare greu de crezut că Abramovici va renunţa la actualul antrenor, după un asemenea succes.

Aceasta este şi opinia antrenorului lui Bayern Munchen, Jupp Heynckes, care nu are nicio îndoială că miliardarul rus îl va reconfirma pe Di Matteo. "Dacă eu aş fi patronul clubului Chelsea, i-aş oferi chiar astăzi un contract pe trei ani", a precizat Heynckes după eşecul suferit de echipa sa chiar în faţa propriilor suporteri.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor