Fotbal - Liga Campionilor: Didier Drogba - Am readus zâmbetul la Chelsea

Epoch Times România
20.05.2012

Atacantul ivorian Didier Drogba, autorul golului victorios din finala Ligii Campionilor, disputată sâmbătă seara la Munchen, s-a declarat fericit că a reuşit "să readucă zâmbetul la Chelsea", după patru ani de la finala pierdută la Moscova.

 

"Astăzi este o zi mare pentru club, pentru fani şi jucători. Sunt foarte fericit, nu am cuvinte pentru a descrie ceea ce simt acum... Singurul lucru pe care îi ştiu este că astăzi zâmbesc. La Moscova (unde Chelsea a fost învinsă în finală de Manchester United la loviturile de departajare - n.red), a fost dureros pentru clubul nostru. Acum am reuşit să schimbăm lucrurile. A fost încă un meci nebun, în care am încasat un gol cu zece minute înainte de final, iar apoi am egalat în ultimul minut. Am dat totul pe teren şi nu ştiu dacă mai avem energie să sărbătorim acest succes, însă cred că vom găsi", a spus Drogba la finalul jocului de pe Allianz Arena.

Ivorianul a lăudat prestaţia de excepţie a portarului Petr Cech, care a apărat un penalty în prelungiri, iar apoi s-a dovedit decisiv şi la loviturile de departajare.

"Cech este cel mai bun portar din lume! El n-a ajutat să ajungem aici. Am marcat pentru el şi pentru colegii mei. Am readus zâmbetul la Chelsea, după atâta suferinţă", a adăugat fotbalistul african, în vârstă de 34 ani, al cărui viitor la gruparea de pe Stamford Bridge rămâne incert: "Nu ştiu dacă o să rămân la Chelsea. Singurul lucru pe care îl ştiu este că am dat totul pentru acest club, în ultimii 8 ani în care am jucat aici".

Chelsea Londra a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 4-3 după loviturile de departajare (1-1 după prelungiri) în finala disputată sâmbătă seara pe stadionul Allianz Arena din Munchen, gruparea engleză cucerind cu această ocazie primul trofeu al Ligii Campionilor din istoria sa.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor