Dragu: Liberalii din PNL-aripa Cîţu mă hărţuiesc. Încercăm cu Orban să convocăm plenul reunit pentru moţiune

Anca Dana Dragu
Anca Dana Dragu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedinta Senatului, Anca Dragu, a declarat luni, într-un interviu la RFI, că, împreună cu şeful Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, încearcă să convoace plenul reunit al Parlamentului în vederea dezbaterii şi supunerii la vot a moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîţu.

”Un asemenea demers către CCR, o sesizare făcută din partea oricui, în cazul de faţă din partea Guvernului, nu are caracter suspensiv vizavi de parcursul moţiunii. Nu ar trebui să pună o pauză parcursului moţiunii de cenzură. În conformitate cu articolul 113 din Constituţie, după trei zile de la citire, moţiunea trebuie să intre în dezbatere şi vot. Atenţie, Constituţia spune după trei zile, nu la trei zile fix. Bun, poate este weekend, poate este o sărbătoare legală şi atunci nu sunt trei zile, sunt patru, cinci, şapte zile, dar nu o lună, două sau niciodată (...). Dar pentru votul pe moţiune trebuie să avem cvorum de jumătate plus unu dintre parlamentari, deci din toţi parlamentarii. Cu siguranţă, în actuala formulă, probabil cvorumul va fi destul de greu de atins, pentru că vedem că PNL şi PSD nu vor să participe în acest proces”, a susţinut Anca Dragu.

Totodată, şefa Senatului a acuzat că este hărţuită de liberalii care îl susţin pe Florin Cîţu, care şi-ar dori să o demită din funcţie.

”Eu văd declaraţii războinice venite din partea PNL-aripa Cîţu şi hărţuire de-a dreptul la adresa mea. Adică da, cred că nu se vor opri. Numai că demiterea preşedintelui Senatului trebuie să se facă cu majoritatea senatorilor, asta înseamnă că trebuie să se întâmple demiterea cu votul PSD-ului”, a declarat Dragu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne