Dragnea: Noul premier va fi "bărbat". "Şi eu şi Victor Ponta, am sprijinit sistemul de justiţie!"

Noii miniştri nu vor fi aleşi pe criterii de frumuseţe, de obedienţă, de prietenie, a declarat Liviu Dragnea, cel ce le promitea românilor un premier arătos. Dragnea mai susţine că la Justiţie va fi un om de bună credinţă şi susţine că şi el şi Ponta (ambii titulari de dosare penale) au sprijinit justiţia.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

După ce afirma, nu demult, că PSD va propune ca premier - dacă va câştiga alegerile - "un domn care arată bine", Liviu Dragnea critică acum scenariile făcute în presă pe tema nominalizării prim ministrului şi afirmă că formarea Guvernului "nu este un concurs de frumuseţe."

Astfel, Liviu Dragnea confirmă că noul premier va fi "bărbat" şi membru al PSD, însă ţine să asigure că abordarea va fi una serioasă şi cel cu care se va merge la Cotroceni va fi un om în care PSD va avea "încredere deplină" că va putea să pună în aplicare programul partidului.

În ceea ce priveşte viitorii membri ai Cabinetului, "grila este foarte dură în desemnarea miniştrilor", a mai declarat Dragnea, susţinând că noii miniştri vor trebui să fie "oameni cu experienţă, care au performat, să aibă capacitatea să conducă efectiv ministerul, să aibă viziune, care au înţeles ce înseamnă programul de guvernare, să aibă curaj, pentru că sunt şi miniştri care "se încarcă cu frica funcţionarilor", "să plece de la ideea că dacă nu furi, nu are de ce să-ţi fie frică", a adăugat Dragnea.

"Nu vor fi criterii de frumuseţe, de obedienţă, de prietenie", a mai precizat liderul PSD.

Şeful PSD a mai declarat că nu exclude să pună, de exemplu, la justiţie un ministru care să nu fie neapărat politician, dar să fie un om de bună credinţă.

"Şi eu şi Victor (Ponta) cât am fost în guvern am sprijinit sistemul de justiţie. (...) Sistemul de justiţie nu poţi să-l sugrumi".

Liviu Dragnea a evitat să răspundă la întrebarea dacă ar putea să preia el funcţia de şef al guvernului, dar a confirmat că nu vor fi desemnaţi cei despre care s-a vorbit până acum la televiziuni.

Reamintim că recent Ponta a declarat în spaţiul public că Dragnea (condamnat la închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012), Teodorovici şi Rovana Plumb au şanse să fie desemnaţi premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne