Dragnea, nou atac la Cioloş: "Asta trebuie să facem? Teatru?"

Ana Ion
14.10.2016

alte articole

Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)
Ana Ion
14.10.2016

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a criticat joi, în termeni duri, declaraţiile premierului Cioloş, care a anunţat că în perioada următoare intenţionează să prezinte un proiect pentru guvernarea României după alegeri, proiect care să reflecte experienţa pe care a acumulat-o în perioada cât a fost premier.

"Dacă trebuie să câştig alegerile cu PSD-ul minţind, mai bine pierd. (...) Dacă tot ăştia vor câştiga pe aceste minciuni, ne merităm soarta. (...) Eu nu vin în faţa românilor de la balcon, când vine Romeo jos, să-i spun: 'Astea sunt reflecţiile mele, dacă voi le susţineţi, vă susţin şi eu'. Asta trebuie să facem? Teatru? Cu teatrul ăsta în 26 de ani de zile noi nu avem o autostradă care să traverseze România. Acolo suntem. Capitalul românesc este făcut zob de către cine? De multinaţionale.

A spus cineva care este competiţia dintre producătorii de carne de pui cu nemţii, ungurii şi polonezii, că ai noştri sunt cu apă la gură? Hai să vedem ce e în viaţa reală! Fermierul pune pe masă reflecţiile lui Cioloş şi mai ştiu eu care analist de la PNL?", a declarat Dragnea, joi seară, la postul B1 Tv, întrebat cum comentează faptul că premierul a anunţat că va prezenta public o platformă de principii.

Declaraţiile lui Dragnea vin în contextul bilanţului real al autostrăzilor după trei ani de guverne PSD, care era de zero km începuţi şi finalizaţi de cabinetele Ponta şi, ce-i drept, 300 de km finalizaţi, aceştia fiind însă începuţi de guvernările anterioare.

Reamintim că, joi, invitat la digi24.ro, Cioloş a declarat că dincolo de ceea ce afirmă partidele în această perioadă, important este să existe discuţie pe principii şi valori, pe nişte teme mari, după care cetăţenii trebuie lăsaţi să decidă dacă aceste principii, teme pot face obiectul unui program de guvernare.

"Îmi propun ca în perioada imediat următoare să vin cu aceste principii, cu aceste valori, cu proiectele pe care le-am început şi care, din punctul meu de vedere, ar putea fi continuate şi în măsura în care va exista o susţinere a acestor proiecte... Nu un program de guvernare, programul de guvernare este apanajul partidelor care participă la alegeri, dar cu o astfel de platformă, cu un astfel de proiect care să reflecte cumva experienţa pe care am acumulat-o în aceşti ani, şi să spun aşa, legământul pe care l-aş lăsa pentru perioada următoare, cu asta da, pot să contribui la dezbaterea ce va avea loc în perioada următoare", a susţinut Cioloş.

Prim-ministrul a mai adăugat că nu a discutat cu partidele despre posibilitatea de a fi premier după alegeri şi nu acest lucru îl interesează neapărat, ci ca proiectele pe care le-a început să fie continuate.

"Îmi propun ca în perioada următoare să prezint un proiect care să reflecte experienţa acumulată în această perioadă. Pot să contribui cu asta la discuţiile care vor avea loc în perioada următoare. Discuţiile cu partidele pot avea loc după ce vin cu acest proiect.

Este vorba despre principii de onestitate şi onoare, despre proiecte pe care le-am început şi trebuie duse dincolo de un an de zile. Le vom pune pe hârtie cu colaboratorii şi îl vom lansa în dezbatere publică", a mai adăugat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor