Dragnea infirmă scenariul unei remanieri guvernamentale

"Dincolo de relaţiile de prietenie care ne leagă de ani buni, este un premier bun", declară Dragnea, întrebat de o eventuală schimbare a premierului.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liviu Dragnea a negat, vineri, că se pregăteşte o remaniere guvernamentală, precizând că ar putea exista nemulţumiri în partid faţă de unii membri ai Guvernului dar că "aceasta va fi o discuţie" între el şi premierul Ponta, relatează Mediafax.

"Nu s-a discutat în partid despre nicio remaniere, nici oficial, nici neoficial. Eu am mai spus, în mai multe rânduri, nu există niciun fel de intenţie de remaniere la ora la care vorbim noi. Am discutat şi cu premierul Victor Ponta pe marginea acestor zvonuri care circulă. Nici eu nu am în intenţie, nici dumnealui nu are în intenţie, nici din partea colegilor din coaliţie n-am auzit de vreo intenţie de remaniere. Deci este un zvon, care nu are niciun suport real", a declarat Dragnea, la România TV.

Noul preşedinte al PSD a mai declarat că în partid ar putea exista nemulţumiri la adresa unor membri ai Guvernului, însă asta nu trebuie neapărat să genereze discuţia despre o remaniere acum.

Cât despre ipoteza schimbării a însuşi premierului pentru a înlocui apoi tot Guvernul, Dragnea a afirmat că Ponta are în continuare sprijinul partidului.

"Premierul Victor Ponta, dincolo de relaţiile de prietenie care ne leagă de ani buni, este un premier bun. Un premier care a luat economia României din recesiune şi a dus-o la o creştere economică deja constantă şi în fiecare an este mai mare. Fondul Monetar Internaţional, o instituţie cunoscută pentru prudenţa ei, a şi mărit prognoza de creştere economică şi în 2015 şi în 2016. Premierul a trecut cu bine moţiunea de cenzură, adică moţiunea de cenzură a căzut, a fost revalidat, practic, Guvernul în Parlament. Deci nu se pune problema ca PSD-ul să retragă sprijinul politic pentru Victor Ponta", a spus Dragnea.

Reamintim că, recent, în presă a apărut scenariul schimbării lui Iulian Matache, ministrul transporturilor şi a lui Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei.

Liviu Dragnea a declarat în repetate rânduri, de la trimiterea în judecată a premierului Ponta, că PSD nu vrea să iasă de la guvernare şi a exclus, cu toată puterea, varianta Gabriel Oprea - premier, cel mai plauzibil scenariu în cazul în care Ponta ar demisiona.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne