Dragnea, după alegerile din PSD: Voi vorbi despre schimbarea lui Ponta dacă apar solicitări

Liviu Dragnea nu exclude posibilitatea unor discuţii care vizează schimbarea premierului Victor Ponta de la Palatul Victoria, însă nu are de gând să le deschidă el.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

La scurt timp după ce s-au încheiat alegerile pentru şefia PSD, Liviu Dragnea, singurul candidat la acest scrutin, a vorbit despre asumarea greşelilor foştilor preşedinţi ai partidului şi chiar despre posibilitatea schimbării lui Victor Ponta.

"Simt o uriaşă responsabilitate. Pe de o parte, simt o obligaţie de a nu mai face greşelile care s-au făcut în acest partid, de a nu mai face compromisuri care au măcinat acest partid", a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Liderul social-democrat le-a transmis mulţumiri colegilor săi care au venit la vot să-l susţină, precum şi criticilor săi: "Au venit încrezători la acest vot, au venit să-şi exprime speranţa într-un nou proiect politic şi vreau să le transmit ceva, atât lor, colegilor mei de partid, cât şi celor care nu sunt membri în partid şi care, cu câteva excepţii, de câteva zile îşi exprimă suspiciunea faţă de acţiunile mele şi ale partidului în perioada următoare. Vreau să-i asigur pe toţi că nu voi avea nicio ezitare în a duce la capăt toate angajamentele pe care mi le-am luat, toate acţiunile de care am pomenit ultima perioadă."

Potrivit lui Dragnea, în noul proiect al PSD, liderii formaţiunii trebuie să ţină cont şi de lucrurile bune făcute de foştii preşedinţi ai partidului, precum şi "de greşelile care s-au făcut în acest partid, pe care trebuie să ni le asumăm cu foarte multă sinceritate şi cu foarte mult curaj. PSD nu trebuie şi nu poate rata oportunitatea de a deveni primul partid modern din România".

Schimbarea lui Ponta

Întrebat dacă va negocia cu preşedintele Klaus Iohannis schimbarea premierului acum, după alegerile din PSD, Liviu Dragnea a precizat că va aborda acest subiect doar în cazul în care apar "solicitări" sau "invitaţii" în acest sens.

"Voi vorbi despre asta dacă se întâmplă, dacă apar solicitări, dacă apare vreo invitaţie. Nu s-a schimbat foarte mult poziţia mea sau nu avea de ce se să schimbe după acest vot. Tot ce am avut de spus pe acest subiect am spus public, fără ezitare şi destul de clar. Nu am de ce să bat la o uşă ca să discut cu cineva cum să ne dăm jos Guvernul", a punctat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne