Draghi(BCE): Partea cea mai grea a crizei din zona euro s-a încheiat

Preşedintele Băncii Centrale Europene, italianul Mario Draghi. (DANIEL ROLAND/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
22.03.2012

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat într-un interviu acordat unui cotidian german că partea cea mai grea a crizei din zone euro s-a încheiat, potrivit bbc.com.

În opinia oficialului BCE, situaţia din Europa este în curs de stabilizare.

Draghi a adăugat că unele date economice, incluzând cele legate de inflaţie şi deficitele de buget, arată că Europa se află într-o poziţie mai bună comparativ cu SUA.

Însă cele mai recente studii legate activitatea companiilor şi de cererea de pe piaţă sugerează că economiile europene întâmpină încă dificultăţi.

Cifrele pentru Germania, cea mai importantă economie din UE, arată că activitatea de producţie a scăzut în martie, iar numărul comenzilor noi a scăzut în cel mai rapid ritm de anul acesta.

"Va fi un an foarte prost în acest ritm", a declarat Chris Williamson, econonmist şeful la una dintre societăţile care a făcut studiul, Markit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor