Dorin Chirtoacă: Rogozin a fost trimis ca să ne arate unde ne este locul

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. (arhiva)
Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. (arhiva) (wikipedia.org)
Epoch Times România
17.04.2012

Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, a precizat marţi că liberalii vor ca relaţiile cu Rusia să fie constructive, nu de subordonare, şi consideră că Dmitri Rogozin a fost trimis în Republica Moldova pentru a ne arăta „unde ne este locul”.

”Toţi percep greşit poziţia noastră faţă de numirea lui Dmitri Rogozin. Diferenţa este că Partidul Liberal vrea relaţii constructive cu Rusia, bazate pe respect reciproc, nu pe relaţii de subordonare”, a precizat Chirtoacă, citat de Publika.md.

Acesta mai spune că nu tuturor le convin relaţiile bazate pe egalitate. ”Cineva are dorinţa de a menţine subordonată Republica Moldova. Şi de asta se invocă diferite invenţii ca naţionalism, extremism, uniosm. În bătaie de joc ne sunt trimişi asemenea reprezentanţi ca să ne arate unde ne este locul”, a punctat primarul liberal.

Dorin Chirtoacă s-a arătat nedumerit de declaraţiile făcute de Rogozin, care şi-a exprimat nemulţumirea în privinţa discuţiilor legate de integrarea europeană.

”Nu înţeleg de ce Rogozin îşi exprimă îngrijorarea faţă de integrarea în UE, dar în ceea ce priveşte unirea cu Rusia nu vede probleme. Când vorbim despre Uniunea euro-asiatică nu este oare vorba despre integrarea Republicii Moldova în fosta URSS”, s-a întrebat retoric Dorin Chirtoacă.

Partidul Liberal a cerut Guvernului de la Chişinău să respingă orice vizită a reprezentantului special de la Kremlin pentru Tiraspol, Dmitri Rogozin atât în Republica Moldova, cât şi în Transnistria.

Dmitri Rogozin se află într-o vizită de două zile în Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor