Dorin Chirtoacă: "Republicii Moldova trebuie …să aplice … toate recomandările partenerilor europeni, pentru a oferi APL-ului o autonomie deplină”

Epoch Times
23.03.2012

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, se află în perioada 21 – 23 martie într-o vizită oficială la Strasbourg, unde participă la Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale din cadrul Parteneriatului Estic, informează Serviciul de presă al Primăriei.

Sursa citată precizează că în prima zi de vizită, Dorin Chirtoacă a avut o întrevedere cu Secretarul General al Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, Andreas Kiefer. Discuţia s-a axat pe proiectul de Rezoluţie a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, care va fi adoptată la următoarea reuniune a Congresului, dar şi pe situaţia din Republica Moldova la capitolul autonomiei locale.

Potrivit ARENA, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă a menţionat că Republicii Moldova va susţine recomandarea Consiliului Europei.

În acelaşi timp, părţile au menţionat că la ora actuală în Republica Moldova există premise reale pentru aplicarea tuturor recomandărilor Consiliului Europei, adoptate în ultimii 15 ani, în contextul depăşirii crizei politice din ţara noastră.

„Mesajul reprezentantului Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei a fost să se treacă la implementarea rezoluţiilor adoptate anterior, iar autorităţile Republicii Moldova trebuie să acţioneze şi să aplice până în anul 2014 toate recomandările partenerilor europeni, pentru a oferi autorităţilor publice locale o autonomie deplină”, a precizat primarul de Chişinău.

Totodată, Dorin Chirtoacă a mai spus că implementarea recomandărilor Consiliului Europei este un test de seriozitate pentru Republica Moldova, iar eventualele eşecuri nu vor mai avea explicaţii.

Precizăm că Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale din cadrul Parteneriatului Estic este format din 36 de membri, reprezentanţi ai municipalităţilor şi oraşelor ţărilor membre ale Uniunii Europene şi din cadrul Parteneriatului Estic. Rolul organizaţiei este a reprezenta autorităţile regionale şi locale, în cadrul programelor de Iniţiative Politice ale Parteneriatului Estic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor