Donald Tusk, mesaj pentru Tudose: Statul de drept şi lupta anticorupţie, esenţiale pentru cetăţenii români

Statul de drept şi progresele înregistrate în lupta anticorupţie sunt esenţiale pentru a asigura că toţi cetăţenii români pot beneficia pe deplin de toate oportunităţile oferite de statutul de membru al UE, i-a atras atenţia preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, noului premier Mihai Tudose.
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk (Getty Images)

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a transmis o scrisoare pesedistului Mihai Tudose în care l-a felicitat pentru numirea sa în funcţia de premier al României.

"În numele Consiliului European, aş dori să vă felicit pentru numirea dumneavoastră în funcţia de prim-ministru. Ca ţară membră a Uniunii Europene şi viitoare deţinătoare a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, România joacă un rol activ în sprijinirea unei Uniuni mai puternice şi unite ca şi pentru o vecinătate UE mai stabilă şi democratică", a scris Donald Tusk.

În acelaşi timp, înaltul oficial european a subliniat importanţa domniei legii şi a luptei împotriva corupţiei pentru poporul român.

"Sunt încrezător că Guvernul dumneavoastră va oferi României stabilitatea care să conducă la dezvoltarea continuă a ţării dumneavoastră, precum şi a Uniunii Europene şi va continua să contribuie constructiv la rezolvarea provocărilor comune. Statul de drept şi progresele înregistrate în lupta împotriva corupţiei, în conformitate cu aşteptările ridicate ale societăţii româneşti şi a valorilor UE, sunt esenţiale pentru a asigura că toţi cetăţenii români pot beneficia pe deplin de toate oportunităţile oferite de statutul de membru al Uniunii", a precizat Donald Tusk.

Şeful Consiliului European i-a mai transmis lui Tudose că aşteaptă cu nerăbdare să colaboreze îndeaproape cu el şi i-a urat succes în activitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne