Dominic Fritz: O femeie m-a pus să aleg între Dumnezeu şi virus. Acestea sunt alegeri false menite să ne dezbine

Dominic Fritz
Dominic Fritz (Facebook - Dominic Fritz)

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a relatat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, o situaţie inedită în care a fost pus de curând în timp ce se afla la cumpărături într-un supermarket, unde o femeie l-a abordat întrebându-l dacă el crede în Dumnezeu sau în virus, cerându-i ulterior să „aleagă” între cele două „opţiuni”.

"Vreau să închei cu ceva ce mi s-a întâmplat acum câteva zile într-un supermarket. M-a abordat o femeie şi m-a întrebat dacă cred în Dumnezeu sau în virus. Şi eu am răspuns că cred în amândoi. Şi mi-a spus că nu se poate, trebuie să alegeţi între Dumnezeu sau virus", a povestit Dominic Fritz.

Edilul a adăugat că, în opinia sa, această întrebare este „o capcană întinsă, este simbolul capcanei întinse pentru societatea noastră”.

"Se vrea să alegem, să facem alegeri false între Dumnezeu şi virus, între libertate şi sănătate, între sănătate şi economie, între români adevăraţi şi străini. Toate aceste alegeri sunt false. Şi toate aceste alegeri false au un singur scop: să ne dezbine. Şi cred că nu trebuie să cădem în această capcană. Nu trebuie să ne lăsăm dezbinaţi. Chiar dacă avem păreri diferite despre care este calea cea mai bună de a învinge acest virus şi această pandemie, şi sunt multe decizii grele de luat, nu cred că există o ţară în lume care ar fi reuşit să treacă prin această pandemie fără aceste decizii grele. Dar dincolo de toate aceste diferenţe de opinie despre cum să învingem pandemia, nu ne putem lăsa dezbinaţi. Pentru că degeaba învingem pandemia, dacă moare democraţia noastră, dacă moare ceea ce ne ţine împreună ca o comunitate. Şi asta este miza acestor zile şi de aceea este atât de important să spunem NU acestor forme de protest. Să spunem NU urii, să spunem NU când devine normal să mergi în faţa casei unui om politic ca să îl înjuri. Nu este normal şi nu ne putem lăsa dezbinaţi în Timişoara dincolo de toate diferenţele noastre", a subliniat primarul Timişoarei.

Dominic Fritz a mai precizat că judeţul Timiş este la ora actuală singurul din ţară unde a fost înregistrată o descreştere a cazurilor de Covid-19, după restricţiile din ultima perioadă.

"Spun asta şi cu o speranţă, pentru că am reuşit ceva: suntem singurul judeţ din ţară care a intrat la o descreştere, unde cifrele scad şi peste tot cresc. Haideţi să mergem mai departe pe acest drum să lucrăm împreună, fiecare acolo unde poate, să respectăm măsurile, medicii să lucreze în spitale şi atunci sunt absolut sigur că vom învinge această pandemie şi vom păstra şi democraţia noastră vie şi vom putea dezbate şi azi, şi mâine, şi peste ani, calea cea mai bună pentru societatea noastră. Sunt convins că timişorenii nu se vor lăsa învinşi nici de virus şi nici de cei care incită la ură", a conchis edilul oraşului de pe malul Begăi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne