Dominic Fritz, ieşire dură: Nu vreau să devin preşedinte USR ca să-i dau un cec în alb domnului plagiator Ciucă

Dominic Fritz (Captură video)
Andrei Pricopie
11.06.2024

Primarul Dominic Fritz, care tocmai a câştigat un nou mandat în Timişoara, vrea să preia şefia USR după ce Cătălin Drulă a anunţat că va face pasul în spate în urma scorului dezastruos obţinut la alegeri.

Dominic Fritz a fost întrebat, la postul B1 TV, de jurnaliştii Radu Buzăianu şi Răzvan Zamfir, dacă are de gând să se apropie de liberali pentru a-şi aduce la îndeplinire planurile.

În eventualitatea în care aţi ajunge preşedintele USR, un prim proiect ar fi apropierea de PNL?

Dominic Fritz: Nu de PNL-ul în forma în care există acum, bineînţeles. Nu vreau să devin preşedinte USR ca să îi dau un cec în alb domnului plagiator Ciucă. Dar întrebarea este cu cine putem să ajungem în turul doi ca România să aibă un preşedinte de dreapta?

Aveţi o oarecare îndoială în privinţa lui Ciucă. Adică nu veţi putea să vă asociaţi sub nicio formă cu acest PNL. Păi, dacă acesta este PNL-ul, nu puteţi să schimbaţi conducerea acolo. Adică, pe termen scurt şi mediu, e clar că nu există o reunire a USR cu PNL dacă dumneavoastră sunteţi foarte ferm în această opinie.

Dominic Fritz: Pe mine mă interesează România, nu mă interesează jocurile între partide. Eu de două ori am făcut campanie pentru domnul Iohannis. Teoretic, nu asta e problema. Doar că Iohannis s-a dovedit a nu fi un luptător contra PSD-ului, ci arhitectul pentru revenirea PSD-ului la putere. Şi asta este problema. Eu aş vrea să gândim un proiect pentru oamenii de dreapta, pentru liberali, care se regăsesc şi astăzi în PNL.

Mergeţi în Caraş-Severin şi întrebaţi cât de fericiţi sunt peneliştii că au pierdut preşedinţia Consiliului Judeţean. În alte locuri din ţară există foarte multă nemulţumire faţă de acest drum de pesedizare a PNL-ului. Şi tocmai de aceea, acum este nevoie de un nou proiect şi nu am niciun dubiu că USR poate să fie acest partid în jurul căruia se poate forma acest proiect de dreaptă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor