Doi morţi şi cel puţin 13 răniţi într-un atac armat în Toronto

Autorităţile din Toronto au declarat că un bărbat înarmat a deschis focul într-un cartier al oraşului, rănind 13 persoane şi ucigând una. Suspectul a fost ucis şi el, în schimbul de focuri.
Ofiţeri de poliţie cercetează scena unui atac armat în cartierul grecesc din Toronto, Canada, 22 iulie 2018.
Ofiţeri de poliţie cercetează scena unui atac armat în cartierul grecesc din Toronto, Canada, 22 iulie 2018. (Cole Burston/AFP/Getty Images)

Poliţia din Toronto a declarat că o femeie a fost ucisă şi alte 13 persoane rănite, duminică seară, când un bărbat înarmat a deschis focul cu un pistol în mijlocul unei străzi din cartierul grecesc al oraşului canadian.

Poliţia a afirmat că este prea devreme pentru a comenta motivele din spatele atacului, care a avut loc pe fondul unei amplificări în acest an a violenţelor care implică arme de foc în cea mai mare metropolă a Canadei, potrivit Deutsche Welle.

Autorităţile din Toronto au desfăşurat vineri alte câteva sute de ofiţeri de poliţie pentru a încerca să combată violenţa, despre care oficiali ai oraşului au declarat că sunt responsabile bandele criminale.

Până acum în acest an, în Toronto au fost raportate peste 200 de cazuri care au implicat schimburi de focuri, dintre care aproximativ 24 au fost fatale.

În luna aprilie, oraşul a fost zguduit de un atac, în urma căruia au murit 10 persoane. Oficialii au afirmat că suspectul în cazul respectiv viza în mod intenţionat femei şi făcea parte dintr-un grup online de bărbaţi care erau furioşi pentru faptul că aparent erau respinşi de femei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe