Epoch Times România

Doi jurnalişti de la The Sun şi un ofiţer de poliţie au fost reţinuţi în Marea Britanie ca urmare a unei anchete privind corupţia

Epoch Times România
20.09.2012

Un ofiţer britanic de poliţie şi doi jurnalişti de la tabloidul The Sun al lui Rupert Murdoch au fost arestaţi miercuri sub suspiciunea de corupţie, ca urmare a investigaţiilor privind plăţile ilegale şi interceptarea telefonică, care au dus la peste 80 de arestări, potrivit Reuters.

Printre cei arestaţi s-a aflat fostul şef media al premierului David Cameron, Andy Coulson, şi Rebekah Brooks, fostul şef al News International, ramura jurnalistică britanică a imperiului media News Corp al miliardarului Murdoch.

Confruntându-se cu o reacţie publică critică din cauza acuzaţiilor, inclusiv a celor de interceptare a telefoanelor de către jurnalişti a unor victime ale unor infracţiuni, Murdoch a închis unul dintre tabloidele sale, News of the World, în luna iulie 2011.

Miercuri, un ofiţer de la poliţia din Wiltshire, în sud-vestul Angliei, a fost arestat la domiciliul său sub suspiciunea de abatere, a indicat o declaraţie a poliţiei. Un jurnalist a fost reţinut în oraşul Bristol şi un altul, în vârstă de 32 de ani, a fost reţinut la Londra, ambii sub suspiciunea de conspiraţie pentru a corupe şi conspiraţie pentru a provoca o abatere de către un funcţionar public, a susţinut aceasta.

Cei doi jurnalişti lucrează pentru The Sun, a declarat un purtător de cuvânt al News International.

Poliţia a declarat că arestările au urmat informaţiilor furnizate de Comitetul intern de gestionare a standardelor al News Corp, ce a fost înfiinţat în urma scandalului interceptării telefonice care a erupt anul trecut.

Împreună cu ancheta principală în cazul sesizărilor de interceptare telefonică efectuată de jurnalişti, există o anchetă privind corupţia şi o anchetă separată privind încălcările vieţii private, inclusiv piraterie informatică ilegală.

Investigaţiile s-au concentrat iniţial pe acuzaţiile că reporterii de la News of the World au interceptat mesajele vocale lăsate pe telefoanele mobile ale unor celebrităţi, politicieni şi victime ale unor infracţiuni.

Printre cei arestaţi se numără o parte din fostul personal al News of the World, care a fost acuzat de conspiraţie pentru interceptarea telefoanelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor