Doi comisarii europeni, în România: Dacian Cioloş şi Janez Potocnik

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură, alături de comisarul pentru Mediu, Janez Potočnik, vor vizita joi şi vineri România.

Comisarul Dacian Cioloş va lua parte joi la la sesiunea de închidere a conferinţei organizate de Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală intitulată "Comunitatea rurală: provocări şi oportunităţi în dezvoltarea rurală din România în perioada 2014 – 2020".

Janez Potocnik va avea o întrunire joi cu prim-ministrul Victor Ponta, cu şeful Ministerului Afacerilor Europene, Leonard Orban, cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, precum şi cu membri ai comisiilor de Mediu şi Afaceri europene din Parlamentul României şi cu reprezentanţi ai societăţii civile.

Guvernul României i-a invitat pe Dacian Cioloş şi pe Janez Potocnik vineri în Delta Dunării, alături de premierul Victor Ponta, de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării rurale, Daniel Constantin, şi de ministrul mediului, Rovana Plumb.

Comisarii europeni vor participa la o serie de întruniri cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, ai organizaţiilor de mediu şi asociaţiilor de pescari, pentru a dezbate subiecte legate de mediu, de sprijinirea agro-turismului şi a activităţilor economice durabile în Delta Dunării.

La sfârşitul vizitei, comisarul european Dacian Cioloş va susţine o conferinţă de presă la Crişan, judeţul Tulcea, alături de Janez Potocnik şi de miniştrii Daniel Constantin şi Rovana Plumb.