Doctorii taiwanezi contribuie la eforturile de stopare a recoltării de organe

Coperta cărţii State Organs [Organe pentru Stat, n. trad.] scrisă de David Matas şi dr. Torsten Trey. Echipei lui Trey, care cercetează recoltarea forţată de organe, i s-au alăturat şi medici din Taiwan.
Coperta cărţii State Organs [Organe pentru Stat, n. trad.] scrisă de David Matas şi dr. Torsten Trey. Echipei lui Trey, care cercetează recoltarea forţată de organe, i s-au alăturat şi medici din Taiwan.

La Taipei, o organizaţie dedicată demascării practicilor de recoltare forţată de organe îşi uneşte eforturile cu medicii din Taiwan, în timp ce se desfăşoară cel de-al 18-lea Congres al Partidului Comunist Chinez (PCC).

Asociaţiei Doctorilor Împotriva Recoltării Forţate de Organe (DAFOH), cu sediul la Washington, i s-a alăturat organizaţia medicilor taiwanezi intitulată Asociaţia Internaţională de Supraveghere a Transplanturilor de Organe (Organ Care) pentru a-şi exprima îngrijorarea privind crimele PCC-ului de prelevare a organelor.

Într-o declaraţie bilaterală, aceste organizaţii cer ca PCC să înceteze prelevarea forţată a organelor practicanţilor Falun Gong şi ale prizonierilor de conştiinţă, să îi pună pe cei vinovaţi în faţa justiţiei, să pună capăt celor 13 ani de persecuţie şi să facă apel la toate ţările şi parlamentele pentru a rectifica sau emite legi pentru protecţia şi prevenirea implicării în recoltarea de organe pe plan local.

Doctorii şi personalul medical care au semnat declaraţia au fost de acord ca DAFOH să trimită actul în original şi fotocopie, precum şi date statistice Consiliului pentru Drepturile Omului din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, Organizaţiei Sănătăţii Mondiale, Asociaţiei Internaţionale a Medicinii Transplanturilor, guvernelor sau parlamentelor tuturor ţărilor, precum şi altor organizaţii ce posedă credibilitate şi capacitate de a ajuta la stoparea atrocităţilor.

Pe parcursul perioadei de două săptămâni – 20 octombrie – 4 noiembrie – peste 475 de medici şi 190 de angajaţi din sectorul medical au sprijinit iniţiativa organizaţiei Organ Care prin semnăturile lor. Printre aceştia se află directorul Biroului Sănătăţii, preşedintele Asociaţiei Medicilor şi fostul director adjunct al Biroului Sănătăţii.

Chen Yongxing, director de spital şi semnatar al acestei declaraţii a dezvăluit faptul că o seamă de doctori din Taiwan se află chiar în relaţii de afaceri cu medici ce efectuează recoltări de organe din China. Chen speră că Departamentul Sănătăţii şi unităţile juridice vor putea conduce o investigaţie amănunţită pentru stoparea acestor practici ilegale.

Zhu Wangqi, purtător de cuvânt al Grupului de Avocaţi ai Falun Gong pentru Drepturile Omului, care au contribuit la iniţierea campaniei Declaraţiei Semnate, a afirmat că această flagrantă nelegiuire a recoltării organelor practicanţilor Falun Gong şi prizonierilor de conştiinţă a fost condamnată pe plan internaţional în mod repetat. Zhu a mai declarat că medicii taiwanezi care au trimis pacienţi în China continentală pentru a primi organe cu origini necunoscute ar trebui supuşi jurisdicţiei legii şi aspru sancţionaţi.

Conform Organ Care, campania pentru Declaraţia Semnată va continua până în clipa când PCC va înceta prelevarea de organe şi îi va pedepsi pe autorii crimelor.

Nota redactorului: Când fostul şef al poliţiei din Chongqing - Wang Lijun - a fugit la consulatul Statelor Unite din Chengdu pe 6 februarie pentru a-şi salva viaţa, a stârnit o furtună politică ce nu s-a domolit încă. Lupta din culise se învârte în jurul poziţiei adoptate de către oficiali faţă de persecuţia Falun Gong. Facţiunea cu mâinile pătate de sânge, formată din oficialii fostului lider al PCC - Jiang Zemin -, promovaţi spre a desfăşura persecuţia, caută să se eschiveze de responsabilitatea crimelor lor şi să continue campania. Alţi oficiali refuză să mai participe la persecuţie. Evenimentele pun oficialii în faţa unei alegeri transparente, valabile de asemenea pentru cetăţenii chinezi, cât şi pentru oamenii din întreaga lume: să sprijine sau să se opună persecuţiei Falun Gong. Istoria va înregistra alegerea făcută de fiecare om în parte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe