DNA pune sechestru pe un apartament al premierului Ponta. Ar fi prejudiciat statul cu 51.321 de lei

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
19.08.2015

Ca urmare a finalizării raportului de expertiză fiscală şi contabilă dispusă în dosarul Şova, procurorii DNA i-au înmânat miercuri premierului Victor Ponta, inculpat în această cauză, un exemplar al expertizei şi i-au comunicat faptul că un apartament aflat în proprietatea sa a fost pus sub sechestru.

"S-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului. Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală reţinută în sarcina inculpatului Ponta Victor–Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei", se precizează într-un comunicat remis Epoch Times de agenţia anticorupţie.

Procurorii susţin că acest prejudiciu constă în obligaţiile fiscale de la care s-a sustras firma de avocatură reprezentată de Dan Şova, SCA "Şova şi Asociaţii", cu ajutorul premierului Ponta, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor–Viorel".

"Ajutorul a constat în aceea că Ponta Victor Viorel a pus la dispoziţia contribuabilului SCA "Şova şi Asociaţii", înscrisuri falsificate (facturi şi rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăţi pentru prestarea unor activităţi juridice fictive ale cabinetului de avocatură Ponta Victor-Viorel către SCA "Şova şi Asociaţii". În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională pentru SCA "Şova şi Asociaţii".

Practic, plăţile făcute de SCA "Şova şi Asociaţii" către Ponta Victor-Viorel, în cuantum de 181.439,98 lei, reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegală a bazei de impozitare a contribuabilului SCA "Şova şi Asociaţii" şi, în consecinţă, la plata către stat a unui impozit diminuat cu de 51.321,80 lei, diferenţă ce reprezintă prejudiciul menţionat", au mai precizat procurorii în cadrul comunicatului citat.

În acest dosar, premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor. La rândul său, Dan Şova este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor