DNA descinde în Prahova

Procurorii anticorupţie efectuează o nouă serie de percheziţii în judeţul Prahova, cauza vizând fraude cu fonduri europene.
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Procurori DNA au descins în dimineaţa zilei de marţi la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice din judeţul Prahova, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind fraudarea fondurilor europene în perioada 2010-2013.

Potrivit Realitatea.net, prejudiciul estimat de DNA se ridică la două milioane de euro.

Una dintre cele trei firme vizate este firma Matero AMA, din Câmpina iar procurorii au descins în acest caz şi la locuinţa directorului acestei societăţi comerciale, Mihai Matei, relatează observatorulph.ro, conform căreia Matero AMA este o firmă de construcţie înfiinţată în 2004 şi abonată la lucrări din fonduri publice, în vara anului 2013 fiind implicată în afacerea Pasarela de pe DN1.

"Matero Ama a fost una dintre cele patru companii care au construit pasarelele peste DN1 după o licitaţie cu cântec. Atunci, potrivit gândul.info, CNANDR a dat undă verde pentru ca patru firme să ridice patru pasarele pentru pietoni pe DN1 în localităţile din Azuga, Buşteni şi Comarnic înainte de a finaliza procedura legală de achiziţie publică şi a semna contractele cu acestea. Societăţile au început lucrările exact în ziua în care a început procedura de încredinţare directă şi a fost publicată invitaţia de participare, respectiv pe 6 august, deşi în documentaţie se preciza că ofertele au termen de depunere pe 7 august la ora 8:30. Pe 7 august, lucrările au fost adjudecate chiar de companiile care se apucaseră de treabă înainte cu o zi, ele fiind cunoscute ca abonate la contracte cu statul.", arată sursa citată.

Totodată, Matero Ama se numără printre cele 142 de firme cercetate şi faţă de care s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi complicitate la spălare de bani în dosarul penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în urma căruia a fost arestată gruparea Păvăleanu-Alexe.

Reamintim că judeţul Prahova a fost considerat, timp de mulţi ani, inclusiv în perioada la care face referire actuala ancheta DNA, drept fieful baronului PSD, Mircea Cosma, şi el implicat în dosare penale, unul dintre acestea vizându-l pe cumnatul premierului Ponta, Iulian Herţanu, acuzat de asemenea de fraudarea fondurilor europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne