DNA: Daniel Dăianu împreună cu toată conducerea ASF la audieri în dosarul Carpatica

Daniel Dăianu
Daniel Dăianu (Epoch Times România)

Toată conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost citată să se prezinte miercuri la DNA pentru a da declaraţii în dosarul Carpatica, dosar pentru care fostul preşedinte Dan Radu Ruşanu este în arest preventiv.

La DNA au fost chemaţi la audieri Daniel Dăianu, preşedintele interimar al ASF, Mircea Ursache, Corneliu Moldoveanu, Ion Giurescu, fostul ministru Marian Sîrbu.

Curtea de Apel a decis arestarea preventivă a fostului preşedinte Dan Radu Ruşanu după ce Tribunalul Bucureşti a decis judecarea acestuia în libertate. În acest dosar, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară ASF va fi judecat în arest.

Dan Radu Ruşanu a fost reţinut pe 25 februarie de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor.

Conform DNA, Dan Radu Ruşanu este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, precum şi pentru complicitate la abuz în serviciu. Acesta ar fi acceptat protejarea frauduloasă a companiei de asigurări "Carpatica".

În acest dosar este implicat şi milionarul Ilie Carabulea, precum şi Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru de finanţe Daniel Chiţoiu, care este acuzată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Laura Chiţoiu s-a autosuspendat din funcţia de la ASF după ce au fost făcute publice aceste infracţiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne